Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona redt pc-markt

De coronacrisis heeft gezorgd voor een zeer sterke groei in de pc-markt. De totale wereldwijde markt groeide met ruim 22 procent, wat al sinds 2011 niet meer is voorgekomen.
Thuiswerken
© CC0/Pixabay License
CC0/Pixabay License

De wereldwijde markt voor pc’s groeide met 22,7 procent tot in totaal 124,4 miljoen stuks, blijkt uit cijfers van Canalys. De marktonderzoeker telt hierbij de desktop-PC’s mee, tablet, Chromebooks en notebooks.

Die groei is vooral te danken aan systemen die gebruikt worden voor thuiswerken en thuisonderwijs: Chromebooks, tablets en laptops. De verkoop van desktop-systemen daarentegen daalde met 32 procent.

De vraag naar Chromebooks is in het afgelopen kwartaal ruim verdubbeld. In totaal werden er 9,4 miljoen van verkocht, wat 122 procent meer was dan in het derde kwartaal van 2019. De Chromebooks worden vooral veel aangeschaft in het educatieve segment. Ze zijn niet alleen relatief goedkoop maar ook makkelijk te beheren voor scholen, waardoor de kans op verstoringen minder is, volgens Canalys.

Tabletmarkt weer terug uit de dood

Ook was er veel vraag naar notebooks en tablets. Hiervan werden 88 procent meer systemen verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder.

De markt voor tablets leefde enorm op. In het eerste kwartaal van dit jaar was volgens IDC zelfs nog sprake van een daling van ruim 18 procent. Volgens Canalys-analist Victoria Li zijn tablets “opgestaan uit de dood omdat ze in deze coronacrisis een perfecte balans bieden van mobiliteit, verwerkingskracht en een goede prijs.”

Marktleider is Lenovo met een marktaandeel van 18,9 procent, op de voet gevolgd door Apple, dat 17,7 procent van de markt in handen heeft. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in