Innovatie & Strategie

IT beheer
macOS Sierra

Office 365 dwingt macOS-upgrades af

Microsoft doet oudere macOS-versies in de ban voor feature upgrades voor Office 365. Deze supportinperking komt komende maand al.

© AG Connect
23 augustus 2018

Microsoft doet oudere macOS-versies in de ban voor feature upgrades voor Office 365. Deze supportinperking komt komende maand al.

Mac-gebruikers die Microsofts Office 365 gebruiken, krijgen met ingang van volgende maand milde dwang om te zorgen dat ze op de huidige of net-vorige versie van macOS zitten. Windows-maker Microsoft perkt de support van zijn clouddienst in voor oudere macOS-versies. De kantoorsoftware die is gekoppeld aan het 365-abonnement krijgt namelijk geen feature updates meer voor El Capitan en ouder.

Vlak voor de komende release van de allernieuwste macOS-versie (Mojave) perkt Microsoft zijn support wat in voor oudere versies van Apple's computerbesturingssysteem. Applicatiesoftware Office die is gekoppeld aan cloud- en abonnementsdienst Office 365 legt voor Macs nieuwe eisen op. Mac-gebruikers moeten de huidige versie Sierra (10.12) of opvolger High Sierra (10.13) draaien als zij volledig bij willen blijven qua updates.

Bijblijven

Het gaat hier niet om alle updates, maar alleen om nieuwe functionaliteit. Microsoft beperkt zogeheten feature-updates voor zijn Mac-software vallend onder 365. MacOS-versies van vóór Sierra, dat in september 2016 is uitgekomen, krijgen geen vernieuwingen meer. Wel krijgen El Capitan en zijn voorgangers nog securitypatches.

"Met ingang van de Office 365 voor Mac September 2018 update is macOS 10.12 of nieuwer vereist om te updaten naar de nieuwe versie van de Office client-apps voor Mac, en om nieuwe feature updates te ontvangen", meldt Microsoft in een supportdocument. "Gebruikers die niet update naar macOS 10.12 of nieuwer voor de september-update ontvangen nog steeds mainstream support en blijven in staat om hun huidige versie van Office 365 voor Mac te gebruiken."

Supportbelofte

De Office 365-update die komende maand uitkomt, brengt namelijk de 2019-versie van de lokaal draaiende Office-software. Die wordt dan geïnstalleerd als upgrade van het momenteel op macOS gebruikte Office 2016 voor Mac. Normaliter houdt de fase van algemene (mainstream) support in dat Microsoft zijn software voorziet van méér dan alleen fixes voor securityproblemen.

De daarna mogelijke fase van extended support beperkt de ondersteuning tot alleen securitypatches. Formeel zit Office 2016 voor Mac nog in de algemene ondersteuning tot oktober 2020. Extended support staat niet gepland, maar lijkt in de praktijk nu al aan de orde te zijn voor gebruikers met Office 365.

1
Reacties
M. Commandeur 26 augustus 2018 00:48

Misschien een mooi moment om een alternatief te onderzoeken: LibreOffice.
Draait op MacOS (alle versies), Linux en zelfs Windows. Open Source, vrijheid, dus geen gehannes met (verlopen) licenties of aanmelden bij een groot Amerikaans of Chinees bedrijf. Een gebruikersomgeving die prettig werkt, die alles bevat wat nodig is maar geen overdadige opsmuk, toetertjes en belletjes die het werken zelf afremmen. Met een vector-tekenprogramma, beter dan MS Visio.
nl.libreoffice.org
(Apache OpenOffice: ook goed, ietsje behoudender, www.openoffice.org/nl/download/index.html)

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.