Beheer

Security
kaaswinkel

Noodklok luidt voor cybercriminaliteit bij winkels

De schades zijn dermate groot, dat de continuïteit van winkels in het geding kan zijn.

Kaaswinkel © CC0 Pixabay.com,  foto-augenblick
15 oktober 2018

De schades zijn dermate groot, dat de continuïteit van winkels in het geding kan zijn.

Veel winkeliers hebben last van cybercriminaliteit, zoals oplichters die online geld proberen af te troggelen (phishing), hackers of computervirussen. Toch schatten veel ondernemers in de branche de risico's hiervan nog veel te laag in. Daarvoor waarschuwt Detailhandel Nederland.

Eén op de acht winkeliers heeft wel eens te maken gehad met cybercriminaliteit, blijkt uit onderzoek in opdracht van de brancheorganisatie.

De gemiddelde schade zou bijna 54.000 euro bedragen. Voor één op de twaalf winkeliers loopt de schade zelfs op tot boven de 250.000 euro. Het gaat dan om herstelkosten, omzetverlies, tijdverlies en extra beveiligingskosten.

"De schades zijn dermate groot, dat de continuïteit van winkels in het geding kan zijn. Voor ons een belangrijke reden om de noodklok te luiden'', aldus adjunct-directeur Bert van Steeg van Detailhandel Nederland. Hij denkt dat vooral kleinere winkeliers zich bewuster moeten worden van de risico's die gepaard gaan met online toepassingen als kassasystemen en beveiliging. Grote ketens zouden hieraan over het algemeen wel al voldoende aandacht besteden.

Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.