Beheer

Apps
IE

Nog drie weken: R.I.P Microsoft 365 op Internet Explorer

Migratie moet in afrondende fase zijn.

27 juli 2021

Migratie moet in afrondende fase zijn.

Microsoft waarschuwt dat op 17 augustus het doek valt voor de ondersteuning van alle Microsoft 365-apps op de Internet Explorer 11-browser. Vooral sommige zakelijke gebruikers kunnen hier nog mee te maken krijgen.

Het einde van de Microsoft 365-ondersteuning op IE11 is de zoveelste stap in het langzame einde van Internet Explorer, ooit de meestgebruikte, maar ook door ontwikkelaars meest vervloekte browser. Microsoft heeft de uitfasering van de Microsoft 365 op IE11 al vorig jaar augustus aangekondigd en in februari dit jaar herhaald, maar stuurt nu nog maar eens een herinnering uit.

Overigens betekent het niet dat de apps zoals Outlook en Sharepoint na 17 augustus onmiddellijk onbruikbaar worden. Microsoft waarschuwt dat de "ervaring minder wordt of dat gebruikers niet meer in staat zullen zijn verbinding te maken met de apps en diensten." Ontstaan er problemen dan is de Microsoft helpdesk niet meer beschikbaar voor het oplossen daarvan.

De volgende stap in het uitfaseren van IE11 volgt op 15 juni volgend jaar wanneer de ondersteuning van IE11 op veel versies van Windows 10 op de rol staat. Microsoft raadt gebruikers aan zo snel mogelijk over te stappen naar de Chromium-gebaseerde Edge-browser.

Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.