Innovatie & Strategie

Zakelijke software
Teams

Nieuwe Teams-feature maakt presentaties tijdens videobellen beter zichtbaar

Nieuwe feature verschijnt in maart. 

© Microsoft
8 januari 2021

Nieuwe feature verschijnt in maart. 

Microsoft Teams krijgt een geheel nieuwe functie waarmee gebruikers gemakkelijker presentaties kunnen delen tijdens het videobellen. Daarnaast werkt het bedrijf aan custom layouts, waarmee gebruikers zelf kunnen aangeven hoe content in beeld verschijnt. 

Met Dynamic View kunnen deelnemers aan een videovergadering zowel de content als de andere deelnemers zien. Het scherm wordt automatisch geoptimaliseerd om zowel de presentatie als de deelnemers te zien, schrijft Windows Latest. Gebruikers kunnen echter ook voor kiezen om streams met de slides van een presentatie en de hoofdspreker naast elkaar weer te geven in een groter scherm. 

 

De nieuwe functie - die pas in maart dit jaar verschijnt - is gedemonstreerd in een LinkedIn-video van Remco de Kramer, die als product marketing manager modern work bij Microsoft werkzaam is. 

Eigen layouts

Microsoft werkt daarnaast aan custom layouts voor vergaderingen. Daarmee kunnen presentatoren bepalen hoe bepaalde content zichtbaar is voor vergaderdeelnemers.

Zo kunnen ze hun videocontent gecentreerd weergeven of juist naar een hoek verplaatsen. Ook kunnen ze de gemakkelijk de aandacht van het publiek krijgen via handgebaren en gezichtsuitdrukkingen, zonder dat de kijker steeds hoeft te kiezen tussen de spreker en de content. Deze nieuwe functie moet in februari uitgerold worden. 

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.