Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft Teams populairste gratis iOS-app van 2020

Videovergaderapps hebben dit jaar flink aan populariteit gewonnen. Dat blijkt niet alleen uit hun eigen cijfers, maar ook uit de jaarlijkse ranglijst van Apple over de meest gedownloade apps van het jaar. In 2020 was Microsoft Teams namelijk de meest gedownloade gratis app op iOS. Concurrent Zoom staat op de vijfde plaats in de top 20.
MS Teams
© Microsoft
Microsoft

De ranglijst voor 2020 ziet er flink anders uit dan die van vorig jaar, wat vooral te maken lijkt te hebben met de nog altijd aanwezige pandemie. Vorig jaar was YouTube namelijk nog de meest gedownloade gratis app, schreef het AD destijds. Instagram stond toen op de tweede plek en Snapchat op de derde plek. Maar geen van deze apps wist dit jaar een plek in de top drie te veroveren. De eerste plaats was in 2020 voor Microsoft Teams, gevolgd door CoronaMelder en TikTok.

De eerste twee apps lijken vooral door de coronacrisis in populariteit gestegen. Door de flink gegroeide behoefte aan videobellen, groeide het aantal dagelijkse gebruikers van Microsoft Teams naar 115 miljoen, meldde Microsoft vorige maand. Daarbij liet het bedrijf ook weten dat Teams apps krijgt om videovergaderingen te verrijken. Zo kunnen gebruikers tijdens een Teams-meeting notities en taken bijhouden in Asana of Teamflect, en content delen in Wakelet.

Zoom ook in top 5

Hoewel Teams al langer bestaat, stond de app niet eerder zo hoog op de lijst. Vorig jaar was de app zelfs niet in de top 10 te vinden. En ook CoronaMelder - die dit jaar pas werd ontwikkeld - is nieuw op de lijst. Deze app wordt gebruikt om mensen te waarschuwen als zij in de buurt zijn geweest van iemand die het coronavirus heeft. 

Naast Teams staan er nog twee andere werkgerelateerde apps in de top twintig: Zoom neemt de vijfde plek in en Microsoft Outlook staat op nummer 18. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee