Innovatie & Strategie

Apps
Teams-apps

Microsoft tovert Teams om tot breder apps-platform

Teams omarmt apps voor meer functionaliteit ín videovergaderingen.

© Microsoft
17 november 2020

Teams omarmt apps voor meer functionaliteit ín videovergaderingen.

Microsoft voorziet zijn chat- en videovergader-app Teams van apps die videovergaderingen moeten verrijken. De omarmde apps van derde partijen concurreren deels met wat Microsoft zelf al biedt. Gebruikers kunnen in een Teams-meeting bijvoorbeeld notities en taken bijhouden in Asana of Teamflect, samenwerken met teamgenoten in Buncee, en content delen in Wakelet. Microsoft moedigt developers aan om Teams-apps te maken voor online-vergaderingen.

Microsoft haakt met de toevoeging van apps voor Teams-meetings aan op de veranderde werkomstandigheden van mensen wereldwijd. Het meldt daarbij dat Teams nu 115 miljoen dagelijkse gebruikers heeft. Videovergaderen was een voorname reden voor de snelle groei in dat gebruik, maar Microsoft stelt nu dat gebruikers méér willen.

Integreren

Het integreren van apps, workflows en bedrijfsprocessen is de volgende stap. Een stap die gebruikers nodig hebben voor hun werk, en een stap die Microsoft nu dus zet. De IT-leverancier spiegelt zijn Teams-app hierbij voor als "het enige platform dat chat, vergaderingen, bellen, samenwerken aan bestanden, en benodigde apps samenbrengt, op één plek".

Gebruikers kunnen zelf apps toevoegen aan hun Teams-opstelling. Hiervoor kondigt Microsoft nu aan dat het bijna twintig nieuwe Teams-apps voor meetings heeft toegevoegd aan zijn appstore voor Teams. Daaronder bekende namen als  Asana, HireVue, Monday.com, Slido en Teamflect, plus Microsofts eigen Forms-app. Met laatstgenoemde zijn peilingen te houden onder deelnemers aan een Teams-bijeenkomst, waarna uitkomsten zijn te exporteren naar bijvoorbeeld Excel om te analyseren of te delen met collega's.

De Asana-app valt direct vanuit Teams te gebruiken, om projecten en taken te beheren:

Asana-app ín Teams-app

 

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
1
Reacties
Lamberbee 23 november 2020 09:19

Bedankt voor de info, alvast een interessant evolutie. Ik vraag me enkel af of deze apps ook beschikbaar zijn in de Android Teams versie op bv. een collaboratie smart TV zoals de nieuwe Samsung Flip 2.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.