Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft tovert Teams om tot breder apps-platform

Microsoft voorziet zijn chat- en videovergader-app Teams van apps die videovergaderingen moeten verrijken. De omarmde apps van derde partijen concurreren deels met wat Microsoft zelf al biedt. Gebruikers kunnen in een Teams-meeting bijvoorbeeld notities en taken bijhouden in Asana of Teamflect, samenwerken met teamgenoten in Buncee, en content delen in Wakelet. Microsoft moedigt developers aan om Teams-apps te maken voor online-vergaderingen.
apps voor in Teams-app
© Microsoft
Microsoft

Microsoft haakt met de toevoeging van apps voor Teams-meetings aan op de veranderde werkomstandigheden van mensen wereldwijd. Het meldt daarbij dat Teams nu 115 miljoen dagelijkse gebruikers heeft. Videovergaderen was een voorname reden voor de snelle groei in dat gebruik, maar Microsoft stelt nu dat gebruikers méér willen.

Integreren

Het integreren van apps, workflows en bedrijfsprocessen is de volgende stap. Een stap die gebruikers nodig hebben voor hun werk, en een stap die Microsoft nu dus zet. De IT-leverancier spiegelt zijn Teams-app hierbij voor als "het enige platform dat chat, vergaderingen, bellen, samenwerken aan bestanden, en benodigde apps samenbrengt, op één plek".

Gebruikers kunnen zelf apps toevoegen aan hun Teams-opstelling. Hiervoor kondigt Microsoft nu aan dat het bijna twintig nieuwe Teams-apps voor meetings heeft toegevoegd aan zijn appstore voor Teams. Daaronder bekende namen als  Asana, HireVue, Monday.com, Slido en Teamflect, plus Microsofts eigen Forms-app. Met laatstgenoemde zijn peilingen te houden onder deelnemers aan een Teams-bijeenkomst, waarna uitkomsten zijn te exporteren naar bijvoorbeeld Excel om te analyseren of te delen met collega's.

De Asana-app valt direct vanuit Teams te gebruiken, om projecten en taken te beheren:

Asana-app ín Teams-app

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in