Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe set opensource-tools laat ontwikkelaars versleutelde data bewerken

Een nieuwe opensource-library genaamd OpenFHE brengt een nieuwe set encryptietools naar ontwikkelaars, waarmee het mogelijk is om versleutelde data te bewerken.
encryptie
© Shutterstock
Shutterstock

OpenFHE is een library met tools voor zogeheten homomorfe encryptie, of Full Homomorphic Encryption (FHE). Dit is een vorm van encryptie die het mogelijk maakt om versleutelde data te bewerken, zonder dat zij eerst ontsleuteld moeten worden. Daarmee wordt de kans kleiner dat de leesbare data in verkeerde handen vallen.

Er wordt al jaren aan FHE gewerkt en diverse bedrijven experimenteren er al mee. Zo biedt IBM al FHE-diensten aan op IBM Cloud en is er een FHE toolkit voor macOS, Linux en Android. Microsoft heeft ook een eigen opensource crossplatform library voor homomorfe encryptie. En vorig jaar werd bekend dat financieel dienstverleners en organisaties betrokken bij de gezondheidszorg de eerste gebruikers werden van homomorfe encryptie. 

Cross-platform library

Nu is er dus een nieuwe opensource-library voor FHE, speciaal gericht op ontwikkelaars. Deze library - gemaakt door Duality Technologies - biedt een groot voordeel ten opzichte van de andere al beschikbare opties, vertelt medeoprichter en chief cryptographer Vinod Vaikuntanathan van Duality Technologies aan Dark Reading. "Er zijn diverse FHE-libraries, maar die hebben een bruikbaarheidsdilemma. FHE opensource-libraries werken allemaal op verschillende platformen, implementeren verschillende features en hebben verschillende API's."

OpenFHE moet echter cross-platform werken en moet een "fundamenteel bouwblok" zijn om met versleutelde data te werken. De bijbehorende compilers en tools maken het voor ontwikkelaars mogelijk om hun eigen applicaties met FHE-mogelijkheden te bouwen. 

De library is te vinden op GitHub

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in