Management

Branche
Neelie Kroes

Neelie Kroes gezicht Female Tech Heroes

Voormalig Eurocommissaris zet zich in tegen de ondervertegenwoordiging van vrouwen in de tech-branche.

18 april 2019

Voormalig Eurocommissaris zet zich in tegen de ondervertegenwoordiging van vrouwen in de tech-branche.

Neelie Kroes gaat zich inzetten voor een toename van het aandeel vrouwen dat werkzaam is in de tech-branche. De voormalig Eurocommissaris wordt het gezicht van het Female Tech Heroes-netwerk, dat eind mei wordt gelanceerd op de Dutch Technology Week op de High Tech Campus in Eindhoven.

Voor het netwerk, dat is bedoeld om vrouwen te enthousiasmeren voor technologie, hebben zich reeds 600 vrouwen aangemeld. Neelie Kroes hoopt als gezicht van het netwerk het aandeel vrouwen in de tech-branche te verhogen. "Vrouwen zijn nog steeds ondervertegenwoordigd in de tech en daar moet verandering in komen. Met dit initiatief wil ik me daar voor inzetten."

Streven naar diversiteit

Het Female Tech Heroes netwerk is een initiatief in de Brainportregio, met grote bedrijven in de directe omgeving. Volgens initiatiefnemers Hilde de Vocht en Ingelou Stol zijn deze grote bedrijven in de regio, zoals bijvoorbeeld ASML, Philips, NXP en Thermo Fisher Scientific, allemaal op zoek zijn naar vrouwelijk talent. "Uiteindelijk streven we naar diversiteit. Dat is de sleutel tot succes. Uit onderzoek blijkt dat teams met diverse achtergronden, geslachten en ervaringen leiden tot de beste innovaties."

Europa in

Neelie Kroes wordt het boegbeeld van de start van het initiatief. "Met Neelie Kroes als gezicht, willen we dit netwerk internationaal op de kaart gaan zetten. We beginnen in de Brainport regio, maar volgend jaar is het tijd voor de volgende stap: Europa." 

Tijdens Female Tech Heroes doen topvrouwen, researchers en engineers van onder andere TomTom, Philips, Adyen, Lightyear, TNO en ASML een boekje open over hoe het is om te werken in een door mannen gedomineerde techwereld. Stol: "We praten over work-life balance, waar ze tegenaan lopen, maar ook hoe ontzettend gaaf het is om als vrouw in de tech te werken! Je werkt echt aan de wereld van morgen."

"Het is ons doel om tech-geïnteresseerde vrouwen te inspireren en bij elkaar te brengen. We kunnen veel van elkaar leren. Daarom hebben we ook allerlei workshops in het programma geïntegreerd. Daar kun je leren netwerken ‘like a boss’, kennismaken met Design Thinking of bijvoorbeeld duiken in de fin-tech."

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.