Overslaan en naar de inhoud gaan

IT-vrouwen hekelen diversiteitsbeleid werkgever

Bijna 60 procent van de Nederlandse vrouwen, werkzaam in de tech-sector, vindt dat hun bedrijf geen prioriteit geeft aan genderdiversiteit, blijkt uit onderzoek van Booking.com.
Werkstudentes bij Hoppinger
© Hoppinger
Hoppinger

Initiatieven om de genderkloof te verkleinen en vrouwen te stimuleren om in de tech-sector te werken hebben enigszins succes. Om dit verder te bevorderen, moeten tech-bedrijven en de sector als geheel zich meer inspannen om vrouwelijk talent aan te trekken.

Het World Economic Forum Gender Gap Report toont aan een wereldwijd groeiende kloof van ongelijkheid. Toch leveren vrouwen een belangrijke bijdrage aan alle aspecten van het zakenleven. 81% vindt dat vrouwen in tech bijdragen aan een betere reputatie van het bedrijf en merk, en ook zorgen voor meer vertrouwen in tech-bedrijven in het algemeen (85%).

Carrièrepauze is nadelig

Technologiebedrijven die op zoek zijn naar talent zetten niet meer enkel in op het behoud van talent, maar doen ook steeds meer hun best om vrouwen aan te trekken die opnieuw willen intreden in de sector. Op dit moment vindt 53% van de Nederlandse vrouwelijke herintreders in tech dat het nemen van een 'carrièrepauze' nadelig is voor hun individuele ontwikkeling. 68% vindt dat de sector actiever moet zijn in het ondersteunen van herintreders.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in