Overslaan en naar de inhoud gaan

Neelie Kroes geeft startschot IT-vrouwennetwerk

Voormalig Eurocommissaris Neelie Kroes geeft vandaag het startschot voor een nieuw initiatief voor meer vrouwen in technologie tijdens de de Dutch Technology Week op High Tech Campus Eindhoven. Er hebben zich al meer dan 600 vrouwelijke IT’ers aangemeld voor het Female Tech Heroes-netwerk.

Female Tech Heroes is een initiatief in de Brainport-regio (het gebied rond Eindhoven en Veldhoven met meer dan 180 hightechbedrijven) om vrouwen enthousiast te maken voor technologie. Het initiatief moet zich de komende tijd verder uit gaan breiden over Nederland, maar ook over de landsgrenzen heen naar de rest van Europa.

Het evenement van vandaag is helemaal uitverkocht, maar vrouwen kunnen zich uiteraard wel nog aansluiten bij het netwerk.

Ondervertegenwoordigd

“Vrouwen zijn nog steeds ondervertegenwoordigd in technologie en dat moet veranderen. Dat is waarom ik dit geweldige initiatief steun”, liet Kroes eerder al weten.

Initiatiefnemers Hilde de Vocht en Ingelou Stol stellen dat grote bedrijven in de regio, zoals ASML, Philips, NXP en Thermo Fisher Scientific, allemaal hard op zoek zijn naar vrouwelijk talent. “Uiteindelijk streven we naar diversiteit. Dat is de sleutel tot succes. Uit onderzoek blijkt dat teams met verschillende achtergronden, geslachten en ervaringen tot de beste innovaties leiden”, aldus De Vocht.

Tijdens Female Tech Heroes zullen vandaag inspirerende vrouwen van bedrijven als TomTom, Philips, Adyen, Lightyear, TNO en ASML vertellen hoe zij ervaren hoe het is om te werken in een door mannen gedomineerde technologiewereld. Het programma duurt van negen uur ’s ochtends tot half zes ’s avonds met aansluitend een netwerkborrel. Kijk hier voor het volledige programma.

Inspireren en samenbrengen

Het doel van het evenement is volgens Stol om vrouwen die geïnteresseerd zijn in tech te inspireren en samen te brengen. “We kunnen veel van elkaar leren. Daarom hebben we allerlei soorten workshops in het programma geïntegreerd. Je kunt leren om 'als een baas' te netwerken, je kunt kennis maken met Design Thinking of bijvoorbeeld meer te weten komen over fintech.”

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in