Management

Branche
WeTransfer

Nederlandse WeTransfer krijgt 35 miljoen van HPE

Bedrijf maakt al 6 jaar winst.

20 augustus 2019

Bedrijf maakt al 6 jaar winst.

HPE Growth - het financieringsvehikel van HPE - steekt 35 miljoen dollar in zogeheten 'secondary funding' van het Amsterdamse WeTransfer, een webgebaseerde dienst voor het delen van grote bestanden.

Maar WeTransfer krijgt geen extra geld, merkt TechCrunch op. De transactie houdt in dat een aantal aandeelhouders zijn belang geheel of gedeeltelijk verkoopt aan HPE Growth. Als onderdeel van de transactie neemt medeoprichter Ronald Hans, ook bekend als blogger Nalden, afscheid als lid van de Raad van Toezicht van het bedrijf. In zijn plaats komt Jonne de Leeuw, 'principal' bij HPE Growth.

WeTransfer heeft zo'n 185 mensen in dienst waarvan rond de 150 in Amsterdam werken. De rest is verdeeld over kantoren in Los Angeles en New York. Het bedrijf maakt geen cijfers bekend maar heeft wel verklaard inmiddels 6 jaar winst te maken. CEO Gordon Willoughby zegt per maand zo'n 50 miljoen gebruikers te bedienen afkomstig uit 195 landen. Ze gebruiken de dienst om in totaal meer dan 1,5 miljard bestanden te delen. Het bedrijf haalt zijn inkomsten binnen uit advertenties en uit een abonnementsgebonden premium dienstverlening.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.