Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederlandse WeTransfer krijgt 35 miljoen van HPE

HPE Growth - het financieringsvehikel van HPE - steekt 35 miljoen dollar in zogeheten 'secondary funding' van het Amsterdamse WeTransfer, een webgebaseerde dienst voor het delen van grote bestanden.
WeTransfer

Maar WeTransfer krijgt geen extra geld, merkt TechCrunch op. De transactie houdt in dat een aantal aandeelhouders zijn belang geheel of gedeeltelijk verkoopt aan HPE Growth. Als onderdeel van de transactie neemt medeoprichter Ronald Hans, ook bekend als blogger Nalden, afscheid als lid van de Raad van Toezicht van het bedrijf. In zijn plaats komt Jonne de Leeuw, 'principal' bij HPE Growth.

WeTransfer heeft zo'n 185 mensen in dienst waarvan rond de 150 in Amsterdam werken. De rest is verdeeld over kantoren in Los Angeles en New York. Het bedrijf maakt geen cijfers bekend maar heeft wel verklaard inmiddels 6 jaar winst te maken. CEO Gordon Willoughby zegt per maand zo'n 50 miljoen gebruikers te bedienen afkomstig uit 195 landen. Ze gebruiken de dienst om in totaal meer dan 1,5 miljard bestanden te delen. Het bedrijf haalt zijn inkomsten binnen uit advertenties en uit een abonnementsgebonden premium dienstverlening.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in