Overslaan en naar de inhoud gaan

WeTransfer koopt teken- en presentatie-apps

WeTransfer koopt de apps Paper en Paste van het Amerikaanse bedrijf FiftyThree. Met de overname wil het van oorsprong Nederlandse techbedrijf zich nadrukkelijker manifesteren binnen de creatieve industrie.
WeTransfer

Het in 2009 opgerichte WeTransfer is tot dusver voornamelijk bekend als gratis dienst om online grote bestanden uit te wisselen, iets wat maandelijks zo'n 47 miljoen mensen doen. Daar komen nu Paper en Paste bij, respectievelijk een gratis teken-app en een programma voor de vormgeving van presentaties. Paper zou z'n 25 miljoen keer zijn gedownload en Paste wordt door circa 100.000 werkgroepen gebruikt.

Ook de oprichters van FiftyThree gaan over naar WeTransfer, evenals het personeel dat aan de apps werkt. Financiële details over de overname maakt het bedrijf niet bekend.

WeTransfer kondigde dit voorjaar aan binnen drie jaar naar de beurs te willen, waarbij de onderneming mikt op een notering in Europa. Voor verdere groei richt het bedrijf daarentegen de pijlen op de Verenigde Staten, omdat het land een gigantische creatieve industrie kent en de grootste markt voor onlinereclame is.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in