Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederland voorop met implementatie e-Competence Framework

Eurocommissaris Neelie Kroes heeft het Ngi medio vorig jaar gevraagd de beroepsgroep beter op de kaart te zetten in Nederland, en mee te werken aan het verstevigen van de rol van ICT’ers. ICT’ers zijn volgens haar hard nodig voor de diverse ontwikkelingen die in de Digitale Agenda van Europa worden geadresseerd. Met de Grand Coalition for ICT Jobs is het nut van een model nog groter geworden.
e-Competence Framework

Koploper met implementatie

Ngi zat in de werkgroep die het Europese e-Competence Framework (kortweg e-CF) vertaald heeft voor Nederland. Volgens de beroepsvereniging voor ICT-professionals loopt ons land voorop met de implementatie van het Framework. Zo is het Kwaliteitsraamwerk IV van de Rijksoverheid gebaseerd op het e-CF, gebruikt de Hogeschool Utrecht het model voor de herinrichting van het curriculum voor het opleidingsaanbod, zowel bij de bacheloropleiding als de Master of Informatics, en bereidt EXIN assessments voor op basis van het Europese Framework. Bedrijven als Capgemini vertalen de vaardigheden van hun personeel naar het e-CF en het Ngi zelf gebruikt het model in haar nieuwe uitgave van het boek ‘Taken, Rollen en Functies van de IT-professional’ als een van de belangrijke uitgangspunten.

Verder doorpakken

Ngi is blij met de synergie die er nu is in de samenwerking van de verschillende partijen en wil verder ‘doorpakken’ en het e-CF neerzetten als dè referentie voor de ICT-professional in Nederland.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in