Management

Branche
MWC

'MWC overweegt eigen beurs af te blazen wegens coronavirus'

Nieuwe groep bedrijven trekt zich terug van MWC.

© MWC
12 februari 2020

Nieuwe groep bedrijven trekt zich terug van MWC.

De organisator van het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona, de GSMA, zou zijn eigen beurs af willen blazen als gevolg van het nieuwe coronavirus Covid-19. Diverse partijen hebben zich inmiddels afgemeld van het evenement, vanwege zorgen om het virus. 

De GSMA zou mogelijk vandaag nog moeten besluiten of het zijn evenement door laat gaan, aldus bronnen van Wired die dichtbij de GSMA staan. Die beslissing moet volgen uit een noodvergadering, die vandaag om twee uur Nederlandse tijd van start zou zijn gegaan.

Probleem is echter dat de GSMA geen aanspraak meer kan maken op zijn verzekering als MWC nu nog geannuleerd wordt, stellen de bronnen. Daardoor zou de organisatie te maken krijgen met een hoge rekening.

De enige manier waarop de GSMA die rekening wel door de verzekering kan laten betalen, is als de Catalaanse autoriteiten het evenement blokkeren. Om die reden zou de GSMA nu bij de Spaanse overheid lobbyen om een noodsituatie uit te roepen vanwege het Covid-19. Lukt dat niet, dan ziet de GSMA zich mogelijk gedwongen om MWC door te laten gaan. 

Veel afzeggingen

De mobiele techbeurs MWC heeft de afgelopen dagen veel te maken gehad met afzeggingen. Eerder deze week werd duidelijk dat LG en Ericsson zich terugtrokken uit het evenement. Inmiddels hebben ook bedrijven als Facebook, Amazon, Intel, Nvidia, Cisco, Sony en HMD hun komst geannuleerd. 

De GSMA zegt tegenover Wired dat het de snel veranderende situatie rondom Covid-19 "monitort". "Dat omvat regelmatige vergaderingen met wereldwijde en Spaanse gezondheidsexperts, evenals regelmatige gesprekken met onze partners - om de goede gezondheid van aanwezigen te garanderen", aldus een woordvoerder van de organisatie tegenover Wired. 

Diverse andere bedrijven hebben juist laten weten nog wel aanwezig te zijn op de beurs. Het gaat onder meer om Samsung, Huawei, Oppo, Xiaomi en Motorola. 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.