Management

Branche
MWC

Griepvirus slaat gaten in grootste smartphonecongres

Ericsson laat ruimte ter grootte van voetbalveld leeg op beursvloer.

beursvloer MWC © Intel
10 februari 2020

Ericsson laat ruimte ter grootte van voetbalveld leeg op beursvloer.

Na het Zuid-Koreaanse LG heeft ook het Zweedse Ericsson zich afgemeld voor het Mobile World Congress in Barcelona, het grootste smartphonecongres ter wereld. Dat wordt later deze maand gehouden. Ericsson zegt dat het de veiligheid van zijn medewerkers en klanten niet kan garanderen door de uitbraak van het nieuwe coronavirus.

Volgens Ericsson hebben de organisatoren er alles aan gedaan om het risico zo klein mogelijk te maken. "Als een van de grootste exposanten heeft Ericsson dagelijks duizenden bezoekers in de congreszaal. Zelfs als het risico klein is, kunnen we de gezondheid en de veiligheid van onze werknemers en bezoekers niet garanderen", aldus de Finse firma. Als Ericsson wegblijft, blijft een ruimte zo groot als een voetbalveld op de congresvloer leeg.

Concurrent Nokia uit Finland is nog altijd van plan naar Barcelona te gaan, maar dat is niet helemaal zeker. Het Chinese ZTE gaat wel naar Barcelona, maar op kleinere schaal. Het Britse BT denkt nog na. Het Chinese Huawei komt zoals gepland. Chipmaker Nvidia ziet af van het internationale smartphone- en telecomcongres.

MWC ziet geen probleem

Het Mobile World Congress zelf gaat gewoon door, aldus de burgemeester van Barcelona. Het congres trekt elk jaar meer dan 100.000 bezoekers. Het congres is voor grote bedrijven erg belangrijk. Zo onthulde het Chinese Huawei vorig jaar in Barcelona zijn eerste opvouwbare telefoon, de Mate X. Dit jaar staat het congres in het teken van 5G-internet, kunstmatige intelligentie, slimme apparaten en big data. Organisator GSMA meldt dat het maatregelen neemt, waaronder temperatuurmetingen van bezoekers en participanten, plus een advies om geen handen te schudden.

Volgens rondgaande berichten is Samsung nog wel van de partij, maar dan in beperktere mate. De Zuid-Koreaanse gigant zou topmensen naar de Spaanse conferentie annex beurs sturen. Terwijl Samsung zo dus aanwezig blijft qua beursstand en merknaam, kan de teruggeschaalde MWC-participatie van Samsung wel degelijk impact hebben, meldt onder meer Cnet. Het beperken van de afvaardiging kan namelijk nadelige gevolgen hebben voor het belangrijke aspect van deals sluiten, wat achter de schermen gebeurt op grote bijeenkomsten als MWC.

Lees meer over
2
Reacties
Thijs Doorenbosch 11 februari 2020 12:34

@Kees de Koper: Corona is een familie van virussen waarvan het 2019-ncov - dat nu in China zo veel slachtoffers eist - er een van is, net als eerder SARS en MERS eerder. Om onduidelijke reden heeft iedereen het nu over HET Corona-virus alsof dat een officiële benaming is. Het is hooguit een 'nieuw' Corona-virus, maar het gaat uiteindelijk gewoon om een griepvirus, waarvan er vele uit de Corona-familie komen. Beter dus om het 2019-ncov te noemen, of Wuhan-virus, hoewel na de 'Mexicaanse' griep is besloten geen geografische benaming meer te geven aan virussen omdat die regio's nooit meer afkomen van de negatieve connotatie die samenhangt met zo'n ziekte.

Kees de Koper 10 februari 2020 13:42

'Griepvirus'? Die benaming voor Corona zie je niet zo veel....

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.