Overslaan en naar de inhoud gaan

Griepvirus slaat gaten in grootste smartphonecongres

Na het Zuid-Koreaanse LG heeft ook het Zweedse Ericsson zich afgemeld voor het Mobile World Congress in Barcelona, het grootste smartphonecongres ter wereld. Dat wordt later deze maand gehouden. Ericsson zegt dat het de veiligheid van zijn medewerkers en klanten niet kan garanderen door de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
5G
© Intel
Intel

Volgens Ericsson hebben de organisatoren er alles aan gedaan om het risico zo klein mogelijk te maken. "Als een van de grootste exposanten heeft Ericsson dagelijks duizenden bezoekers in de congreszaal. Zelfs als het risico klein is, kunnen we de gezondheid en de veiligheid van onze werknemers en bezoekers niet garanderen", aldus de Finse firma. Als Ericsson wegblijft, blijft een ruimte zo groot als een voetbalveld op de congresvloer leeg.

Concurrent Nokia uit Finland is nog altijd van plan naar Barcelona te gaan, maar dat is niet helemaal zeker. Het Chinese ZTE gaat wel naar Barcelona, maar op kleinere schaal. Het Britse BT denkt nog na. Het Chinese Huawei komt zoals gepland. Chipmaker Nvidia ziet af van het internationale smartphone- en telecomcongres.

MWC ziet geen probleem

Het Mobile World Congress zelf gaat gewoon door, aldus de burgemeester van Barcelona. Het congres trekt elk jaar meer dan 100.000 bezoekers. Het congres is voor grote bedrijven erg belangrijk. Zo onthulde het Chinese Huawei vorig jaar in Barcelona zijn eerste opvouwbare telefoon, de Mate X. Dit jaar staat het congres in het teken van 5G-internet, kunstmatige intelligentie, slimme apparaten en big data. Organisator GSMA meldt dat het maatregelen neemt, waaronder temperatuurmetingen van bezoekers en participanten, plus een advies om geen handen te schudden.

Volgens rondgaande berichten is Samsung nog wel van de partij, maar dan in beperktere mate. De Zuid-Koreaanse gigant zou topmensen naar de Spaanse conferentie annex beurs sturen. Terwijl Samsung zo dus aanwezig blijft qua beursstand en merknaam, kan de teruggeschaalde MWC-participatie van Samsung wel degelijk impact hebben, meldt onder meer Cnet. Het beperken van de afvaardiging kan namelijk nadelige gevolgen hebben voor het belangrijke aspect van deals sluiten, wat achter de schermen gebeurt op grote bijeenkomsten als MWC.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in