Development

Software-ontwikkeling
Visual Studio 2022 preview

Microsoft vraagt developers om Visual Studio te teisteren

Eerste preview van 64-bit Visual Studio moet heel veel aankunnen.

© Microsoft
21 juni 2021

Eerste preview van 64-bit Visual Studio moet heel veel aankunnen.

Ontwikkelaars krijgen van Microsoft het verzoek om de eerste testversie van Visual Studio 2022 niet alleen uit te proberen maar om het flink te belasten. De leverancier is vooral benieuwd naar ervaringen van developers met zeer grote en zeer complexe softwareprojecten in het ontwikkelpakket. De huidige 32-bit versie loopt voor sommige klanten tegen geheugengrenzen aan, aldus Microsoft.

"Tijdens vroege tests van Visual Studio 2022 konden diezelfde klanten de IDE [integrated development environment - red] dagen lang laten draaien, zelfs met oplossingen die 700 (of meer!) projecten omvatten", blogt senior program manager Justin Johnson van Microsoft. Hij geeft aan dat de nu beschikbare Preview 1 nog niet bepaald geoptimaliseerd is.

Prestaties later

Johnson legt uit dat de meeste veranderingen in Preview 1 te maken hebben met de ondersteuning voor 64-bit. Hij belooft een heel pallet aan spannende nieuwe features en prestatieverbeteringen die gaan komen met ingang van Preview 2. Het is nog niet publiekelijk bekend gemaakt wanneer die tweede testversie van Visual Studio 2022 beschikbaar komt. De aankomende nieuwe functionaliteit wordt door Microsoft genoemd op de roadmap voor zijn ontwikkelsoftware.

Een nieuwe feature van Visual Studio die nu al wel valt te gebruiken door developers is de update voor IntelliCode, vermeldt Johnson nog in zijn blogpost over Preview 1. Ontwikkelaars kunnen met die vernieuwing hun code automatisch laten aanvullen, "tot een hele regel per keer".

Migratiewerk voor extensies

De overgang van Visual Studio naar een 64-bit programma is nog volop in de maak, en krijgt voorrang van Microsoft. "Er is nog wat werk te doen in het overgaan van Visual Studio naar 64-bit, en een klein aantal features in Visual Studio 2019 zijn niet aanwezig in Visual Studio Preview 1. Je kunt een lijst van die aankomende features vinden in de release notes."

Niet alleen Microsoft heeft nog werk te verzetten voor de overgang naar 64-bit. Ontwikkelaars van extensies voor Visual Studio moeten ook aan de bak. Johnson roept makers van extensies op om ervoor te zorgen dat hun creaties werken in Visual Studio 2022. Microsoft biedt ook hulp aan voor het migreren van extensies naar Preview 1.

Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.