Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft trekt zich verder terug uit Rusland vanwege oorlog Oekraïne

Het Amerikaanse software- en technologieconcern Microsoft trekt zich verder terug uit Rusland vanwege de oorlog in Oekraïne. In maart stopte het bedrijf al met de verkoop van nieuwe producten en diensten in het land, maar bleef het bestaande klanten ondersteunen en kantoren behouden.
Russische wintermutsen en matrosjka's
© Intel
Intel

"Als gevolg van de veranderingen in de economische vooruitzichten en de impact op onze activiteiten in Rusland, hebben we de beslissing genomen om onze activiteiten in Rusland aanzienlijk af te bouwen", aldus het bedrijf. Microsoft stelt daarbij de bestaande contractuele verplichtingen met Russische klanten te blijven nakomen en dat de opschorting van nieuwe verkopen van kracht blijft.

Naast IBM, Apple, SAP

Volgens een woordvoerder van Microsoft zullen meer dan vierhonderd werknemers worden getroffen door het besluit. "We werken nauw samen met getroffen werknemers om ervoor te zorgen dat ze met respect worden behandeld en onze volledige steun krijgen in deze moeilijke tijd." Begin maart, kort nadat de oorlog in Oekraïne is begonnen, heeft Microsoft aangekondigd de verkoop van nieuwe producten in en aan Rusland op te schorten.

Veel grote westerse bedrijven hebben hun activiteiten in Rusland stopgezet na de Russische invasie van buurland Oekraïne. Techconcern IBM heeft zijn bedrijfsactiviteiten in het land opgeschort en Apple en Nike staakten hun verkopen. Ook de Duitse maker van bedrijfssoftware SAP zei in april dat het stappen onderneemt richting een "ordentelijke vertrek" van zijn activiteiten in Rusland.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in