Innovatie & Strategie

Apps
Teams

Microsoft Teams verkleint achterstand op Zoom

Live ondertiteling komt naar Teams, samen met eigen achtergronden en agendafunctionaliteit.

© Microsoft
15 juni 2020

Live ondertiteling komt naar Teams, samen met eigen achtergronden en agendafunctionaliteit.

Microsoft rolt nieuwe verbeteringen uit voor zijn samenwerkings-app Teams. Volgend op de toevoeging in april van een voorselectie aan virtuele achtergronden wordt in Teams nu de mogelijkheid ontgrendeld om eigen afbeeldingen te gebruiken als achtergrond voor videovergaderingen. Daarnaast krijgen gebruikers live ondertiteling voor gesprekken en vergaderingen. Deze optie is nu in preview in de Verenigde Staten, voor Engelstalige gesprekken.

Voor Zoom-gebruikers is het hebben van eigen achtergronden, inclusief videoclips, allang gewoon. Voor Teams-gebruikers is dit in maart vorig jaar aangekondigd en in april dit jaar eindelijk gekomen. Aanvankelijk was die functionaliteit beperkt tot keuze een paar generieke afbeeldingen die Microsoft aandroeg voor de toen nieuwe release van Teams. Nieuwsgierige gebruikers hebben echter vrijwel direct ontdekt hoe eigen afbeeldingen zijn toe te voegen aan de selectie in Teams voor virtuele achtergronden.

Spraakherkenning en transcriptie

Nu ontgrendelt Microsoft deze mogelijkheid voor alle gebruikers, ook zij die zich niet willen wagen in verborgen mappen op hun Windows-systeem. De leverancier wijst hierbij ook op eigen collecties aan 'behang', van zijn gameconsole Xbox en de bekend Windows-accessoire Solitaire. Het kondigt ook speciale collecties voor bepaalde evenementen aan, zoals morgen voor de LGBTQI+ gemeenschap.

Teams krijgt nog meer nieuwe mogelijkheden, ook in de gratis uitvoering voor gebruikers die geen abonnement hebben op Microsoft 365 of Office 365. Zo krijgt Teams nu de mogelijkheid om gesprekken live van ondertiteling te voorzien. Deze functionaliteit met spraakherkenning en transcriptie verkeert nu nog in een testfase en is daarbij alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en dan voor Engelstalige sprekers. Reacties online maken gewag van moeite met accenten, zoals Schots en Iers. Het is niet bekend wanneer er welke andere landen en talen zullen volgen. AG Connect heeft vragen hierover uitgezet.

Huidige gebruikers eerst

Tot slot voegt Microsoft aan de gratis versie van Teams nu agendafunctionaliteit toe. Daarmee zijn vergaderingen vooraf in te plannen inclusief het vooraf al versturen van uitnodigingen voor zo'n videobijeenkomst. De zo aangemaakte uitnodiging valt te mailen maar ook direct te plaatsen in een Outlook- of Google-agenda, meldt Microsoft in zijn aankondiging. Bij de uitrol van deze vernieuwing hebben huidige gebruikers voorrang: zij krijgen deze mogelijkheid meteen, terwijl nieuwe gebruikers nog even moeten wachten.

THUISWERKTIPS VAN AG CONNECT

De redacteuren van AG Connect delen hun thuiswerktips ook in korte video's. Redacteur Jasper Bakker was medio april al bezig met eigen achtergronden in Teams, en deelde die informatie graag met AG-lezers. Meer tips bekijken?

1
Reacties
Bop 29 juni 2020 16:07

Tja, dat 'flapperende' haar geeft wel aan dat het kunstmatig over komt.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.