Beheer

Datamanagement
microsoft

Microsoft stopt met gratis ingebouwde datalekpreventie

Betaalde abonnementsdienst als alternatief. 

© Pixabay efes
22 juli 2022

Betaalde abonnementsdienst als alternatief. 

Microsoft gaat stoppen met Windows Information Protection. Dat is een in het besturingssysteem ingebouwde oplossing waarmee datalekken worden voorkomen.

Met Windows Information Protection (WIP), voorheen bekend als Enterprise Data Protection, worden bestanden bij een datalek automatisch vernietigd. Binnen afzienbare tijd gaat de techreus stoppen met de dienst, zo meldt Microsoft-manager Rafal Sosnowski bij The Register.  

Volgens Sosnowski is het een verstandig besluit, omdat Microsoft inmiddels Microsoft Purview Data Loss Prevention (DLP) heeft ontwikkeld, een betaalde abonnementsdienst waarmee organisaties op een nog hoger niveau worden geholpen bij datalekken met ontdekken, classificeren en beschermen.

Gebruikers gewaarschuwd

Omdat Purview werkt voor alle Microsoft-endpoints en clouddiensten en SaaS-oplossingen van andere partijen, is besloten om af te zien van WIP. De komende periode worden gebruikers van WIP gewaarschuwd voor het beëindigen van de dienst.

Microsoft heeft een zeer dominante positie in de overheidsmarkt. ICT-bedrijven die beveiliging leveren aan de overheid hebben zeer vaak een Microsoft partnership. Overigens verschilt de situatie op de overheidsmarkt daarin niet heel sterk ten opzichte van andere verticale markten, zo blijkt uit een inventarisatie van Partner Navigator. 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.