Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Microsoft maakt Windows geschikt voor vouwbare apparatuur’

Microsoft steekt veel geld en moeite in het optimaliseren van Windows voor apparaten met twee schermen en/of een opvouwbaar ontwerp. In de komende jaren worden er toestellen van Microsoft en andere pc-bedrijven verwacht.
windows 10, laptop

Dat schrijft The Verge althans, een website die vaker als eerste – achteraf kloppende – Windows-informatie deelt. Volgens de site investeert Microsoft fors om Windows en zijn Surface-productlijn geschikt te maken voor dergelijke nieuwe productcategorieën.

Het techbedrijf heeft een apart team dat Windows 10 optimaliseert voor vouwbare apparaten, zo bleek eerder deze week. De naam van de hierbij opgedoken Windows-build ‘rs_shell_devices_foldables’ laat weinig aan de verbeelding over. The Verge meldt dat het foldables-team vooral werkt aan de Composable Shell (C-Shell) en aan Windows Core OS, de modulaire versie van de veelgebruikte Windows 10-software. Veel vooraf geïnstalleerde Windows-apps worden ook compatibel gemaakt met vouwbare toestellen met één of twee beeldschermen.

‘Nieuwe apparaten op komst’

Microsoft experimenteert met eigen hardware voorzien van twee schermen. In juni 2018 bleek uit een gelekt document – afkomstig van The Verge – dat Microsoft al sinds 2015 werkt aan een apparaat genaamd Andromeda. Dit toestel zou een compact en dual-screen ontwerp krijgen en uitkomen in de Surface-serie. Onduidelijk is of dit apparaat nog steeds in ontwikkeling is en zo ja, wanneer het uitkomt.

Intel heeft onlangs bevestigd dat het werkt aan dual-screen tablets, waaronder een model met een lcd-scherm en een e-ink-display. Volgens The Verge ontwikkelen Microsoft en Intel samen dergelijke apparaten. Microsoft zou ook samenwerken met andere, niet nadergenoemde OEMS om in de komende jaren vouwbare en dual-screen (Windows)apparatuur uit te brengen. Het gaat om producten met chips van zowel Intel als ARM, aldus anonieme bronnen tegen de site.  

Geheime Courier-tablet nooit uitgebracht

Jaren geleden werkte Microsoft ook al aan een vouwbare tablet, maar die kwam nooit uit. De Courier had twee 7 inch touchscreens en een inklapbaar ontwerp en werd ontwikkeld voordat Apple in 2009 de eerste iPad aankondigde. Na die (succesvolle) lancering besloot Bill Gates, destijds topman van Microsoft, in 2010 om de Courier niet in productie te nemen. In 2017 gingen er geruchten over een Courier-achtig apparaat, dat mogelijk nu Andromeda genoemd wordt.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in