Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft werkt aan mini-tablet

Microsoft werkt in het geheim aan een nieuw type tablet-pc. Het apparaat, met twee aanraakschermpjes van circa 7 inch, is de Courier gedoopt. Dat meldt de gadget-website Gizmodo.
Microsoft Courier
© Microsoft
Microsoft

Volgens Gizmodo was het Courier-project tot voor kort slechts bij een paar technici en managers binnen Microsoft bekend. Nu is het stadium aangebroken waarin het bedrijf prototypes laat zien aan externe partijen.

De Courier kan eerder als een inklapbaar ‘booklet’ dan als een tablet worden omschreven, aldus Gizmodo. De gebruiker kan het dubbele, inklapbare scherm met de vingers of een pen besturen en erop schrijven, tekenen en tikken. Het scherm is gevoelig voor aanraking door meer vingers tegelijk (‘multi-gesture’). Het scharnier tussen de twee schermpjes functioneert tevens als een soort klembord voor onderdelen die de gebruiker van de ene naar het andere pagina wil verplaatsen.

Net als de iPhone heeft de Courier één centrale bedieningsknop. Aan de rand bevinden zich indicatielampjes voor onder meer de draadloze verbinding en de batterijstatus. Aan de achterkant is een cameralens gemonteerd.

Volgens Gizmodo is de gebruikerservaring van de Courier bijna het tegenovergestelde van wat de door velen verwachte tablet van Apple zal bieden. De ontwerpen van Apple worden doorgaans gekenmerkt door eenvoud, terwijl de Courier een veel complexer ontwerp heeft met verschillende bedieningsmogelijkheden, grafische interfaces en applicaties.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in