Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft lost Windows 10-fout op met losse, optionele update

Microsoft heeft een losse update beschikbaar gemaakt voor Windows 10, waarmee een recent gevonden fout opgelost moet worden. De fout in het besturingssysteem voorkwam dat apps als Office 365, Microsoft Teams en Outlook verbinding kunnen maken met het internet.
Windows 10 startmenu

De fout treft apparaten die een proxy gebruiken, zeker als er een VPN gebruikt wordt. Deze apparaten kunnen beperkte of geen internetverbinding tonen. Dergelijke apparaten hebben moeite om apps die WinHTTP of Winlnet gebruiken het internet op te laten. Onder meer Teams, Office 365, Outlook, Internet Explorer 11 en sommige versies van Edge gebruiken WinHTTP of WinInet.

Hoewel Microsoft normaal gesproken alleen patches uitrolt tijdens Patch Tuesday, heeft het bedrijf er nu voor gekozen de update buiten dat schema om beschikbaar te stellen. Het bedrijf raadt echter aan om de update alleen te installeren als de gebruiker getroffen is door de fout. 

Microsoft heeft voor iedere versie van het besturingssysteem een aparte update beschikbaar gemaakt, die op de website van het bedrijf te vinden zijn. Bij iedere updatevariant staan instructies voor de installatie van de patch. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in