Beheer

Windows 10
Windows 10

Microsoft lost Windows 10-fout op met losse, optionele update

Windows 10-fout blokkeerde internettoegang van thuiswerkapps.

31 maart 2020

Windows 10-fout blokkeerde internettoegang van thuiswerkapps.

Microsoft heeft een losse update beschikbaar gemaakt voor Windows 10, waarmee een recent gevonden fout opgelost moet worden. De fout in het besturingssysteem voorkwam dat apps als Office 365, Microsoft Teams en Outlook verbinding kunnen maken met het internet.

De fout treft apparaten die een proxy gebruiken, zeker als er een VPN gebruikt wordt. Deze apparaten kunnen beperkte of geen internetverbinding tonen. Dergelijke apparaten hebben moeite om apps die WinHTTP of Winlnet gebruiken het internet op te laten. Onder meer Teams, Office 365, Outlook, Internet Explorer 11 en sommige versies van Edge gebruiken WinHTTP of WinInet.

Hoewel Microsoft normaal gesproken alleen patches uitrolt tijdens Patch Tuesday, heeft het bedrijf er nu voor gekozen de update buiten dat schema om beschikbaar te stellen. Het bedrijf raadt echter aan om de update alleen te installeren als de gebruiker getroffen is door de fout. 

Microsoft heeft voor iedere versie van het besturingssysteem een aparte update beschikbaar gemaakt, die op de website van het bedrijf te vinden zijn. Bij iedere updatevariant staan instructies voor de installatie van de patch. 

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.