Innovatie & Strategie

Personal Tech
Surface on ARM

'Microsoft komt vandaag met ARM-gebaseerde Surface'

Een Surface Pro 7 en Surface Laptop 3 maken ook hun opwachting.

Surface on ARM © Ivan Blass/Twitter
2 oktober 2019

Een Surface Pro 7 en Surface Laptop 3 maken ook hun opwachting.

Op het hardware-evenement van Microsoft - vanavond onze tijd in New York - presenteert het bedrijf een nieuwe Surface Pro, een nieuwe Surface Laptop, een Surface 2-in-1 computer met een ARM-gebaseerde processor, en - wellicht het spannendst - een Surface met dual screen die draait op Windows Lite OS.

Windows 10 Lite is het antwoord van Microsoft op het succes van de Chromebooks. Evan Blass - die al vaker veel details van Microsofts productaankondigingen postte voor officiële aankondigingen - zegt dat Microsoft de nieuwe Windows-versie officieel Windows 10X gaat noemen. (afgeschermde Tweets)

Blass omschrijft Windows 10X als 'ontworpen voor apparaten met dual- of vouwbare schermen die desktop applicaties in containers draaien'.

Centauer al getoond

Het is nog onduidelijk of Microsoft de ARM-gebaseerde dual screen Surface - met codenaam Centauer - ook direct in de winkels gaat brengen. Volgens ZDNet staat de introductie van Windows 10X pas voor 2020 op het programma. Het zou dus kunnen dat de dual screen alleen wordt gedemonstreerd of misschien helemaal niet uit de coulissen komt vanavond. In juni heeft Microsoft de computer wel al getoond op een besloten bijeenkomst voor personeel.

De nieuwe Surface 2-in-1 op ARM die wel wordt getoond, zou voorzien zijn van een Qualcomm 8cx-processor en draaien op Windows 10 met een speciale emulator. De computer zou 999 dollar moeten gaan kosten.

Microsoft toont volgens Blass verder twee nieuwe versies van de Surface Laptop met respectievelijk een 13 inch- en een 15 inch scherm en de nieuwe Surface Pro 7 (met Intel-processor) 2-in-1.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.