Development

Software-ontwikkeling
low code

Microsoft introduceert open source low-codeprogrammeertaal

Microsoft Power Fx gebaseerd op Excel. 

3 maart 2021

Microsoft Power Fx gebaseerd op Excel. 

Microsoft heeft tijdens zijn Ignite-conferentie een nieuw low-codeprogrammeertaal aangekondigd, die zijn oorsprong in Excel-formules vindt. De nieuwe taal wordt later dit jaar open source gemaakt op GitHub. 

De nieuwe taal - Microsoft Power Fx - is specifiek ontwikkeld voor het Power Platform van het bedrijf, schrijft Microsoft in een aankondiging. Het Power Platform is een low-codeplatform van Microsoft, waarmee zakelijke gebruikers en programmeurs apps kunnen bouwen. Hoewel veel bereikt kan worden zonder te programmeren, bestaat de mogelijk om zelf code toe te voegen nog wel. De bedoeling is dat dit voortaan met Power Fx gedaan wordt.

Power Fx is een tekstgebaseerde taal die vergelijkbare formules als die in Microsoft Excel gebruikt. Het idee is dat gebruikers op die manier sneller aan de slag kunnen, omdat ze al bekend zijn met de formules. De barrière om te programmeren moet zo dus lager worden. Volgens TechCrunch is voor de taal verder inspiratie gehaald uit talen en tools als Pascal, Mathematica en Miranda. 

Power Fx is nu al de gebruikte taal voor Power Apps en komt binnenkort ook naar andere tools binnen het Power Platform, zoals Power Virtual Agens en Power Automate. De taal wordt ook open source gemaakt, in de hoop dat andere organisaties het ook gaan gebruiken. 

Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.