Development

Apps
Android phone & Microsoft Surface

Microsoft importeert Android-smartphone in Windows 10

Een nieuwe Microsoft app laat een Android smartphone besturen vanaf een Windows 10-machine

Android phone & Microsoft Surface © Microsoft
8 mei 2018

Een nieuwe Microsoft app laat een Android smartphone besturen vanaf een Windows 10-machine

Microsoft introduceerde gisterenavond de app 'Your Phone'. De app creëert een duplicaat van de interface van een Android smartphone op de monitor van de Windows 10-pc.

Gebruikers van de app kunnen vervolgens al hun tekstberichten lezen, notificaties zien en foto's bekijken. Hoewel niet alle functies daartoe nu al aanwezig zijn, is het de bedoeling van Microsoft dat het niet meer nodig is de telefoon op te pakken wanneer je met de pc in de were bent.

De app gaat volgende week in een bètatest en is dan te gebruiken door deelnemers aan het Insider-testprogramma. In een latere versie van Windows 10 moet 'Your Phone' een standaard-app in het besturingssysteem worden. Waarschijnlijk gaat het om de Windows 10-versie met codenaam Redstone 5 die in het najaar uitkomt.

De functionaliteit werd eerder al door apps van derden mogelijk gemaakt, maar deze was altijd beperkt in de integratie met de pc-besturing. Aanvankelijk is de app alleen beschikbaar voor de koppeling met Android-telefoons. In een later stadium wil Microsoft ook een iOS-koppeling maken. Microsoft gaat vandaag op de tweede dag van Build 2018 dieper in op de eigenschappen van de app.

Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.