Development

IT beheer
Windows logo

Microsoft frustreert administrators met nieuwe Windows-updatestrategie

Techgigant wijzigt Windows Update for Business en geeft (zakelijke) gebruikers minder keuze.

© Microsoft
18 februari 2019

Techgigant wijzigt Windows Update for Business en geeft (zakelijke) gebruikers minder keuze.

Microsoft verandert zijn strategie aangaande Windows Update for Business, wat gevolgen heeft voor zakelijke Windows 10-gebruikers. Het is straks namelijk niet meer mogelijk om een Windows feature-update langere tijd uit te stellen. 

De wijzigingen starten in april met de release van Windows-versie 1903. Microsoft schrapt dan SAC-T; één van de twee update tracks. Nu kunnen zakelijke gebruikers kiezen uit de Semi-Annual Channel (Targeted) ofwel SAC-T en Semi-Annual Channel, afgekort SAC. De SAC-T-channel is bedoeld voor consumenten, terwijl de SAC-channel gericht is op bedrijven. Windows updates komen als eerste beschikbaar op de SAC-T-channel, waarna Microsoft kijkt of er nog bugs in de software zitten. Normaliter verschijnt een Windows update drie maanden later ook op de SAC-channel voor organisaties. Dit omdat de meeste bedrijven zich geen software-bugs kunnen veroorloven. 

Minder flexibiliteit voor gebruikers

Dat Microsoft SAC-T de das om doet, betekent dat bedrijven straks minder te kiezen hebben. Het blijft mogelijk om zakelijke Windows-machines later te updaten dan die van consumenten, maar administrators moeten zelf een (vaste) dag aangeven. Nu bepaalt Microsoft zelf nog wanneer de software goed genoeg is voor zakelijke gebruikers. De gewijzigde strategie is daarom veel minder flexibel, schrijft Arstechnica treffend.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.