Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft frustreert administrators met nieuwe Windows-updatestrategie

Microsoft verandert zijn strategie aangaande Windows Update for Business, wat gevolgen heeft voor zakelijke Windows 10-gebruikers. Het is straks namelijk niet meer mogelijk om een Windows feature-update langere tijd uit te stellen.
Windows
© Microsoft
Microsoft

De wijzigingen starten in april met de release van Windows-versie 1903. Microsoft schrapt dan SAC-T; één van de twee update tracks. Nu kunnen zakelijke gebruikers kiezen uit de Semi-Annual Channel (Targeted) ofwel SAC-T en Semi-Annual Channel, afgekort SAC. De SAC-T-channel is bedoeld voor consumenten, terwijl de SAC-channel gericht is op bedrijven. Windows updates komen als eerste beschikbaar op de SAC-T-channel, waarna Microsoft kijkt of er nog bugs in de software zitten. Normaliter verschijnt een Windows update drie maanden later ook op de SAC-channel voor organisaties. Dit omdat de meeste bedrijven zich geen software-bugs kunnen veroorloven. 

Minder flexibiliteit voor gebruikers

Dat Microsoft SAC-T de das om doet, betekent dat bedrijven straks minder te kiezen hebben. Het blijft mogelijk om zakelijke Windows-machines later te updaten dan die van consumenten, maar administrators moeten zelf een (vaste) dag aangeven. Nu bepaalt Microsoft zelf nog wanneer de software goed genoeg is voor zakelijke gebruikers. De gewijzigde strategie is daarom veel minder flexibel, schrijft Arstechnica treffend.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in