Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft en Oracle slaan brug tussen clouds

Oracle en Microsoft kondigden gisteren aan dat zij een samenwerkingsverband hebben gesloten dat er toe moet leiden dat klanten van beide bedrijven eenvoudiger data van de ene naar de andere cloud kunnen migreren.
jumping clouds
© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com
CC BY-SA 2.0 - Flickr.com

De alliantie moet het bijvoorbeeld mogelijk maken dat Oracle-klanten gebruik kunnen maken van van Oracle E-business en Oracle JD Edwards on Azure terwijl de Oracle-database in de Oracle cloud blijft staan.

Ongebruikelijke samenwerking

Eigenlijk kiest Oracle eieren voor zijn geld met deze wat ongebruikelijke overeenkomst tussen twee concurrerende cloudplatformen. Het bedrijf realiseert zich dat de Oracle cloud niet op korte termijn de omvang en status gaat krijgen van die van AWS, Google en Microsoft. Steeds meer Oracle-klanten hebben ook applicaties op die platformen draaien en hebben de optie ook hun Oracle-applicaties naar deze platformen over te hevelen. Microsoft ondersteunt bijvoorbeeld al langer Oracle databases op Azure. Nu verdelen beide partijen de buit. Microsoft kan de Oracle workloads op Azure afhandelen, terwijl de database gewoon in de Oracle cloud kan blijven staan. Die is immers ingericht op het verlenen van extra services daaromheen.

Beperkte beschikbaarheid

De samenwerking gaat verder dan alleen een directe verbinding tussen de twee cloudplatformen. De partijen gaan ook zorgen voor interoperabiliteit op het gebied van identity management. Overigens kunnen voorlopig alleen Oracle-klanten aan de oostkust van de Verenigde Staten gebruik maken van de nieuwe samenwerking en alleen wanneer hun database is ondergebracht in Oracles Ashburn datacentrum. Maar een uitbreiding van de dienstverlening staat op de planning voor de toekomst.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in