Development

Windows 10
Windows 10 startmenu

Microsoft deelt teaser van nieuw startmenu in Windows 10

Onbekend wanneer nieuw ontwerp in Windows 10 verschijnt. 

24 juni 2020

Onbekend wanneer nieuw ontwerp in Windows 10 verschijnt. 

Microsoft heeft nieuwe afbeeldingen naar buiten gebracht met een nieuw uiterlijk voor het startmenu. In tegenstelling tot het huidige ontwerp hebben de live tiles geen kleuren meer, maar verandert het uiterlijk mee met het lichte thema van het besturingssysteem. Of we dit ontwerp ook terug gaan zien in een aankomende versie van Windows 10 en wanneer dat dan is, is nog onbekend.

Microsoft plaatste de afbeeldingen gisteren zonder verdere mededelingen op Facebook, waar ze gespot werden door Windows Latest. Microsoft hoopt met het nieuwe ontwerp de nu kleurrijke tegels meer in lijn te brengen met de rest van het ontwerp van Windows 10.

De Live Tiles hebben daarom nu een transparante kleur gekregen die beter bij het lichte of donkere thema van Windows 10 aansluit, met daarin het icoontje van de bijbehorende app. En ook de software-icoontjes in de lijst met alle apps krijgen een transparante kleur die aansluit bij het gekozen thema van het besturingssysteem. 

Het nieuwe uiterlijk laat echter nog even op zich wachten. De volgende grote update verschijnt in de herfst en bevat weinig nieuwe features. In plaats daarvan voert Microsoft met deze update vooral verbeteringen voor de prestaties en stabiliteit door. Dat suggereert dat het nieuwe uiterlijk op zijn vroegst volgend jaar pas meekomt in een update. 

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
2
Reacties
Bop 29 juni 2020 17:01

Nou mooi hoor, alleen gebruik ik al Classic Shell sinds Windows 8 (7?) en ben ik niet van plan dat te veranderen.

Manu van Winkel 24 juni 2020 20:11

Leuk die kleurtjes en het ziet er ook wel mooi uit, maar ik heb veel liever wat meer functionaliteit. Dat ze daar maar meer tijd en geld aan besteden. Windows Kladblok is nog steeds hetzelfde als 25 jaar geleden. Is dat niet een beetje triest? En wat te denken van bv. tabbladen in Windows verkenner, en dergelijke. Nog steeds niet.
En het ergste is dan nog die stabiliteit. Na 30 (of zo?) jaren Windows loopt het nog steeds regelmatig vast. Zojuist nog een printer die zomaar ineens verdween... Eigenlijk absurd als je bedenkt dat er jaarlijks miljarden aan ontwikkeling wordt ingepompt.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.