Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft deelt teaser van nieuw startmenu in Windows 10

Microsoft heeft nieuwe afbeeldingen naar buiten gebracht met een nieuw uiterlijk voor het startmenu. In tegenstelling tot het huidige ontwerp hebben de live tiles geen kleuren meer, maar verandert het uiterlijk mee met het lichte thema van het besturingssysteem. Of we dit ontwerp ook terug gaan zien in een aankomende versie van Windows 10 en wanneer dat dan is, is nog onbekend.
Windows 10 startmenu
© Microsoft
Microsoft

Microsoft plaatste de afbeeldingen gisteren zonder verdere mededelingen op Facebook, waar ze gespot werden door Windows Latest. Microsoft hoopt met het nieuwe ontwerp de nu kleurrijke tegels meer in lijn te brengen met de rest van het ontwerp van Windows 10.

De Live Tiles hebben daarom nu een transparante kleur gekregen die beter bij het lichte of donkere thema van Windows 10 aansluit, met daarin het icoontje van de bijbehorende app. En ook de software-icoontjes in de lijst met alle apps krijgen een transparante kleur die aansluit bij het gekozen thema van het besturingssysteem. 

Het nieuwe uiterlijk laat echter nog even op zich wachten. De volgende grote update verschijnt in de herfst en bevat weinig nieuwe features. In plaats daarvan voert Microsoft met deze update vooral verbeteringen voor de prestaties en stabiliteit door. Dat suggereert dat het nieuwe uiterlijk op zijn vroegst volgend jaar pas meekomt in een update. 

Windows 10 startmenu
Windows 10 startmenu

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in