Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft neemt patchroutines Windows 10 op de schop

Microsoft heeft een nieuwe opzet voor het verspreiden van non-security updates. Vanaf juli komt er elke maand in de week na 'Patch Tuesday' een optionele cumulatieve update met niet-essentiële bugfixes.
Windows 10 1809 update naar 1909 (26 maart 2020)
© AG Connect
AG Connect

Windows 10 kende tot maart wekelijkse updates. De week voor Patch Tuesday (week A) is traditioneel voor updates aan de Office-applicaties. In week B komen dan de essentiële beveiligingsupdates aan Windows 10. Deze updates worden automatisch geïnstalleerd. De laatste twee weken van de maand (week C en week D) waren gereserveerd voor cumulatieve updates van patches die geen impact hadden op de beveiliging van Windows 10. In maart pauzeerde Microsoft deze C en D week-updates als gevolg van de Covid-19-pandemie.

Eigenlijk waren deze C en D week updates meer bedoeld voor beheerders die daarmee de beschikking kregen over reparaties die een maand later in de Patch Tuesday-update zouden volgen. Zo kunnen zij vast beginnen met het testen in hun eigen omgeving.

Opzet versimpeld

Microsoft heeft nu aangegeven weer te beginnen met deze cumulatieve updates voor Windows 10 en de Windows Server versies 1809 en nieuwer. Vooral beheerders in bedrijfsomgevingen hebben daar op aangedrongen. Maar in plaats van deze in week C en D beschikbaar te maken, komt er nu één update, genaamd 'Preview', die in de derde week van de maand wordt afgeleverd.

De nieuwe update komt nog slechts voor een beperkt aantal gebruikers beschikbaar. Zo zullen beheerders die de Windows Server Update Services (WSUS) gebruiken, geen 'Preview'-releases meer zien. Deelnemers aan het Windows Insider-testprogramma krijgen in de tweede week van de maand een 'in-development'-versie van deze Preview-release in het Release Preview-kanaal aangeboden.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in