Overslaan en naar de inhoud gaan

Mei-update Windows 10 botst met Chrome

De huidige lente-release voor Windows 10 blijkt een verandering te bevatten voor gebruikersaccounts waardoor Chrome-gebruikers last kunnen krijgen van inlog- en synchronisatieproblemen. Dit probleem blijkt al maanden bekend te zijn bij Google, maar is eerst afgewezen om te worden gefixt aangezien het probleem bij Windows zou liggen. De status van deze bugmelding is nu 'untriaged' en ondertussen versnelt Microsoft de uitrol van de mei-update (ook wel bekend als Windows 10 2004).
Windows 10 update configureren
© Microsoft
Microsoft

De bug komt erop neer dat de TokenService niet goed wordt geladen, waardoor cookies en synchronisatie in Google's webbrowser Chrome worden gereset. Voor eindgebruikers komt dit erop neer dat ze telkens worden uitgelogd op online-diensten en websites, plus dat hun wachtwoorden daarvoor kunnen worden vergeten door de browser. Verder wordt synchronisatie van gebruikersdata op pauze gezet, wat ook browserextensies van derde partijen raakt. Soms worden extensies zelfs geheel gewist uit de browser.

Fixverantwoordelijkheid

De melding voor deze bug stamt al van april, zo weet Forbes nu te melden. Enkele gebruikers die al met de proefversie van Windows 10 2004 aan de slag gingen, liepen toen aan tegen dit inlog- en synchronisatieprobleem met Chrome. Het browserontwikkelteam van Google heeft het ticket aanvankelijk gesloten, met het oordeel 'WontFix'. De eigenlijke oorzaak zou namelijk in de lente-update voor Windows 10 zitten, en dus zou fixen de verantwoordelijkheid van Microsoft zijn.

Nu blijkt dat de bug nog altijd aanwezig is, zo ontdekken gewone gebruikers die de definitieve release van de lente-update op hun computers draaien. Google erkent dit en heeft de bugmelding officieel heropend.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in