Development

Branche
Windows 11

Microsoft brengt stabielere Windows 11-versie uit in Beta Channel

Geschikt voor nieuwsgierige professionele IT'ers.

© Microsoft
30 juli 2021

Geschikt voor nieuwsgierige professionele IT'ers.

Microsoft heeft de eerste Beta Channel-versie van Windows 11 uitgebracht. De versie is stabieler dan de eerdere releases in het Dev Channel en geschikt voor ‘early adopters’ en nieuwsgierige professionele IT’ers.

De Beta-versie is qua functies ongeveer gelijk aan de Dev-versie. Een klein verschil is dat de Teams-chatfunctie in de taakbalk nog niet actief is. De fixes en verbeteringen zijn ook nagenoeg hetzelfde, al zijn er nu wel een aantal nieuwe problemen bijgekomen. Voorbeelden zijn links naar specifieke pagina’s in instellingen die niet werken. Ook crasht de Taskbar in Windows Sandbox, zo meldt Microsoft op zijn blog. Er zijn daarnaast ontbrekende instellingenpictogrammen toegevoegd. Ook de vastlopende klok in de taakbalk is nu gerepareerd.

Microsoft adviseert Dev-gebruikers te overwegen om over te stappen naar de stabielere Beta Channel-versie, die betrouwbare updates zal krijgen die door Microsoft zijn gevalideerd.  

Kleine verbeteringen

Kleine verbeteringen zijn onder meer het pictogram van het aanraaktoetsenbord in de taakbalk. Deze is aangepast om meer consistent te zijn met de grootte van de andere pictogrammen in de hoek van de taakbalk. Daarnaast klapt de agenda-flyout nu volledig in wanneer een gebruiker op de chevron in de bovenhoek klikt om meer ruimte te geven voor meldingen.

Microsoft bracht op 28 juni de eerste, officiële preview van zijn nieuwe besturingssysteem uit. Testers hadden de mogelijkheid om zich aan te melden als Windows Insider en dan de bèta-build van Windows 11 te downloaden om uit te proberen.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.