Beheer

Windows
Windows 10

Microsoft breidt gedwongen Windows 10 20H2-update uit

Verouderde Windows 10-versies krijgen automatische update. 

© CC BY 2.0,  quapan
4 maart 2021

Verouderde Windows 10-versies krijgen automatische update. 

Microsoft gaat de komende tijd meer apparaten automatisch updaten naar Windows 10 20H2 (ook bekend als versie 2009). Het bedrijf heeft aangekondigd dat het zijn gedwongen update uitbreidt naar apparaten met verouderde Windows 10-versies.

Microsoft laat weten dat apparaten die binnenkort de end-of-servicestatus krijgen of deze zelfs al hebben, in de komende weken een gedwongen update krijgen. Volgens de Lifecycle Policy van het bedrijf betekent dit dat apparaten die Windows 10 1809 (Enterprise, Education en IoT Enterprise), Windows 10 1909 (Home, Pro, Pro Education en Pro for Workstations) en Windows Server 1909 (Datacenter en Standard) draaien een automatische update naar versie 2009 krijgen.

Microsoft zegt machine learning te gaan gebruiken om de apparaten die een geforceerde update krijgen, te identificeren. Daarnaast wordt de techniek gebruikt om voor een "intelligentie uitrol" te zorgen, wat betekent dat computers niet updaten als de gebruiker er bijvoorbeeld op aan het werk is. 

Gebruikers kunnen er ook voor kiezen hun machine nog voor de gedwongen update handmatig van de meest recente versie van het besturingssysteem te voorzien. 

Oude Windows-versies veelgebruikt

Toen Windows 10 2009 in oktober vorig jaar verscheen, waren er nog veel pc's die oudere versies van Windows 10 draaiden. Slechts 37,7% draaide volgens data van AdDuplex destijds op de meest recente versie, namelijk Windows 10 2004. De overige 62,3 procent zat nog op versie 1909 of nog een oudere variant. 

Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.