Innovatie & Strategie

Branche
Microsoft

Microsoft bevestigt: tot juli 2021 alleen digitale evenementen

Microsoft Build 2021 mogelijk ook digitaal. 

© Microsoft
8 april 2020

Microsoft Build 2021 mogelijk ook digitaal. 

Microsoft heeft besloten al zijn evenementen tot en met juli 2021 alleen digitaal aan te bieden. Dat betekent dat onder meer de MVP & RD Summit, die tussen 28 maart en 2 april 2021 plaats had moeten vinden, alleen als virtuele variant doorgaat. 

Microsoft bevestigt zijn beslissing in een e-mail aan Microsoft MVP's, die deels op Twitter is verschenen. Daarin noemt het bedrijf de "uitdagingen die door Covid-19 teweeg zijn gebracht" als reden om de fysieke elementen van zijn evenementen te schrappen. Dat geldt zowel voor interne als externe evenementen. 

Deze beslissing heeft niet alleen impact op evenementen van Microsoft zelf - zoals zijn Build-conferenties van dit en volgend jaar - maar ook op conferenties waar Microsoft aanwezig zou zijn. Zo is het bedrijf eigenlijk altijd aanwezig op technologiebeurs CES, maar is dat volgend jaar waarschijnlijk niet het geval. 

De beslissing van Microsoft is echter niet onverwacht. Begin deze maand liet het bedrijf al weten zijn evenementen in 2020 alleen als digitale varianten door te laten gaan. Toen kwam ook al naar buiten dat dit beleid in de eerste helft van 2021 doorgetrokken zou worden, maar Microsoft wilde dat toen nog niet bevestigen. 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.