Overslaan en naar de inhoud gaan

Metrostoring Rotterdam door uitval communicatiesysteem

Sinds vanmorgen 7:30 uur reden er geen metro's in Rotterdam. Vervoersbedrijf RET meldt een storing, in het communicatiesysteem. Deze uitval is inmiddels wel weer verholpen, vertelt een woordvoerster. Maar daarna was er wel nog sprake van een inhaalslag.
Rotterdam 's nachts

Er was een storing in het communicatiesysteem, wat neerkomt op de mobilofoons. Dit bevestigt een woordvoerster van RET op vragen van AG Connect. De communicatie via die apparaten deed het geheel niet. Hierdoor reden er vanmorgen vroeg geen metro's in Rotterdam. Een neveneffect was dat de website van de RET slecht bereikbaar was, en Typo3-foutmeldingen gaf. Dit is niet direct gerelateerd aan de storing, maar blijkt veroorzaakt door grote belasting van de site, meldt het vervoersbedrijf.

Zoeken naar oorzaak

De verstoring van het metroverkeer trof de lijnen A, B, C, D, en E waarbij die Rotterdamse verbindingen in beide richtingen "niet volgens dienstregeling reden", aldus de foutmelding op de site van de RET. "Houd rekening met extra reistijd."

Rond 9:00 uur vanmorgen was de storing weer voorbij. Het metroverkeer is weer op gang gekomen, hoewel de woordvoerster erkent dat er nog sprake was van een inhaalslag om de normale dienstregeling weer te hervatten. Ook dat heeft reizigers nog extra vertraging opgeleverd. De inhaalslag om het metroverkeer weer op orde te krijgen, is volgens de RET-woordvoerster inmiddels ook al achter de rug.

Wat de oorzaak is van het uitvallen van de mobilofoons is nog niet bekend. De RET zoekt dat nog uit.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in