Overslaan en naar de inhoud gaan

Tele2-storing legt rechtbanken lam

Rechtbanken in het hele land hebben deze maandagmiddag last van een flinke storing in het telefoon- en internetverkeer. Daardoor zijn meerdere digitale diensten niet beschikbaar, aldus de storingsmelding op Rechtspraak.nl. Het hierbij om zaken als formulieren en registers, waaronder het Insolventieregister dat door de storing bij Tele2 mogelijk niet is bijgewerkt.
Rechtspraak
© Rechtspraak.nl
Rechtspraak.nl

"Door een storing is de Rechtspraak telefonisch niet bereikbaar. Daarnaast zijn ook de digitale diensten, zoals formulieren en registers, mogelijk niet beschikbaar. Aan een oplossing wordt gewerkt", meldt Rechtspraak.nl in een tweet. De site zelf is nog wel functioneel en bereikbaar, met daarop nu twee storingsmeldingen. De eerste is van eind deze ochtend en betreft de mogelijk inaccurate staat van het Insolventieregister. De tweede is van net begin van deze middag en betreft alle diensten.

Door externe partij

Het blijkt te gaan om een landelijke storing waardoor onder meer ook het register met gerechtelijke uitspraken niet meer toegankelijk is. In de tweede storingsmelding stelt Rechtspraak.nl dat de problemen met de bereikbaarheid worden veroorzaakt door een externe partij. Daarbij biedt de rechtspraak excuses aan en meldt het dat er nog geen indicatie is gegeven voor een oplostermijn. Gedupeerde gebruikers hebben in antwoorden van Rechtspraak.nl te horen gekregen dat het gaat om een storing bij Tele2.

Op de storingspagina van die telecomaanbieder wordt vooralsnog geen gewag gemaakt van een landelijke storing. Wel van een "technisch probleem" wat de klantenservice van Tele2 zelf raakt. Daardoor is de klantenservice "momenteel niet (goed) bereikbaar", aldus die melding. In een update van maandagmiddag 13:38 uur laat de community manager van Tele2 weten dat de oorzaak van deze storing is dat twee glasvezelkabels zijn geraakt. "We werken hard aan een oplossing!"

Glasvezelbreuk

Het is vooralsnog niet bekend waar en waardoor de glasvezelverbindingen zijn geraakt. Tele2 heeft inmiddels bevestigd dat er sprake is van een glasvezelbreuk, bij een niet nader genoemde derde partij. Hierdoor "ervaart een deel van onze klanten problemen met vaste diensten", meldt de telecomfirma in een tweet. De oorzaak is gevonden en aan herstel wordt hard gewerkt.

Update:

Een woordvoerster van Tele2 laat aan persbureau ANP weten dat een "derde partij" bij graafwerkzaamheden tussen Zwolle en Leeuwarden een glasvezelkabel heeft geraakt. Het is nog onduidelijk wanneer de storing is verholpen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in