Development

Software-ontwikkeling
Derek Roos

Mendix integreert dieper met SAP/HANA

Ook een no-code variant geïntroduceerd op Mendix World 2019.

Derek Roos © Mendix
16 april 2019

Ook een no-code variant geïntroduceerd op Mendix World 2019.

De nieuwste versie van het Mendix lowcode ontwikkelplatform heeft nu een standaardintegratie met SAP/HANA. Onderdeel van die aanpak is Mendix for SAP-database. Daarmee is het mogelijk toepassingen te bouwen bovenop de SAP-database waarbij de data in SAP Core blijven.

Mendix-CEO Derek Roos kondigde de nieuwe eigenschappen vandaag aan tijdens Mendix World in Rotterdam. Volgens Roos kunnen klanten met de SAP/HAN-integratie nu met het Mendix-platform transactionele en analytics applicaties creëren die de profiteren van de snelheid en efficiency van HANA om bedrijfsprocessen te stroomlijnen, en kansen bieden om digitaal in contact te komen met medewerkers en klanten. De apps kunnen terugvallen op de governance en security-faciliteiten van het SAP-platform. 

Mendix is samen met ondermeer OutSystems een van de belangrijkste partijen die werknemers met relatief weinig codeerervaring in staat stellen applicaties te bouwen. In een tijd dat ontwikkelaars moeilijk te vinden zijn is het voor organisaties aantrekkelijk gebruik te maken van applicatie-ontwikkelplatformen die zowel de marketingdirecteur als de data-analist of ervaren ontwikkelaar in staat stellen samen te werken aan nieuwe toepassingen.

Mendix springt ook op de trein van no-code software-ontwikkeling met de introductie van Mendix Studio. Daarmee kunnen 'citizen developers', ofwel mensen zonder enige programmeerervaring , waardevolle toepassingen creëren. "Gewoon je spreadsheet inladen en je kunt beginnen", zegt Roos. De applicaties die zo ontstaan kunnen worden geïntegreerd in applicaties gemaakt met het lowcode platform via Mendix Studio Pro.

Integratie met moederbedrijf Siemens

Roos kondigde verder ‘Mendix for MindSphere’ aan, een ontwikkeling samen met moederbedrijf Siemens. Miljoenen databronnen van industriële toepassingen en apparaten worden ontsloten via Mendix apps die deze data vertalen naar waardevolle analytics en voorspellende modellen gedreven door machine learning en AI.  

Mendix is sinds augustus vorig jaar onderdeel van Siemens. Het Duitse concern betaalde 730 miljoen dollar voor de Nederlandse platformontwikkelaar. De overname was een logische stap zegt Roos. Siemens is vooral bekend van engineering maar daarbij speelt IT een steeds grotere rol. Het binnenhalen van Mendix platform bracht uitkomst. Siemens biedt Mendix een wereldwijd netwerk van klanten en partners.

Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.