Loopbaan

IT beheer
geld

Meer dan een derde IT-afdelingen afgelopen jaar sterk gegroeid

Aantal beschikbare freelancers schaarser.

6 mei 2021

Aantal beschikbare freelancers schaarser.

Bij een flink deel van de IT-bedrijven is het aantal FTE-medewerkers de afgelopen twaalf maanden flink gegroeid. Dat blijkt uit onderzoek van Hallo Professionals onder 200 IT-managers in het afgelopen kwartaal.

34% van de ondervaagde IT-managers zag het aantal FTE-medewerkers binnen het bedrijf sterk toenemen. Iets meer dan 50% geeft aan dat de bezetting onveranderd is gebleven. Daarnaast verwachten managers dat hun afdelingen het komende jaar gaan groeien. Slechts 11% denkt dat het FTE op de IT-afdeling gaat dalen.

Uit de inventarisatie wordt verder duidelijk dat het werven van IT-professionals lastig blijft. 59% werkt met flexibele inhuur. De belangrijkste reden daarbij is vooral de snelheid om de bezetting op peil te houden, aangezien zelf werven erg lastig is op dit moment. Specifieke kennis en flexibiliteit staan op een gedeelde tweede plaats.IT-managers hebben in 2021 meer IT-projecten in de planning dan in het afgelopen jaar.

Beschikbare freelancers

Meer dan 50% geeft aan dat het aantal projecten groeit en dat er verder geïnvesteerd gaat worden in digitalisering.” Hierdoor zal de vraag naar ervaren IT-professionals onverminderd doorzetten. Door de toenemende discrepantie op de arbeidsmarkt en de huidige onzekere tijden is de werving alleen maar lastiger geworden”, meldt Hallo Professionals. “Daarnaast is het aantal actief zoekenden sterk gedaald wat ook niet bijdraagt bij de werving. Tevens blijkt dat het aantal beschikbare freelancers schaarser is geworden door de toename van projecten. Het zal daarom niet makkelijk zijn de bezetting op het juiste niveau te krijgen in 2021.”

Uit het onderzoek blijkt verder dat 60% van de IT-managers meer moeite verwacht bij het vinden van het juiste personeel. Ruim 75% verwacht minder uitstroom op zijn afdeling. Ongeveer 4 op 5 IT-managers verwacht dat een groei van de bedrijfsomzet gepaard gaat met meer mensen aannemen.

Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.