Overslaan en naar de inhoud gaan

Mastercard legt eigen blockchain vast

Blockchain-toepassingen waren tot nog toe vooral het domein van Fintech-startups. Mastercard zet echter vol in op de eigen ontwikkeling.

Het patent draait om een 'Method and System For Instantaneous Payment Using Recorded Guarantees'. het lijkt er op dat Mastercard het systeem heeft bedacht om internationale transacties momentaan af te handelen.

Mastercard noemt blockchain niet expliciet in de patentaanvraag, maar uit de omschrijving blijkt duidelijk dat er een blockchain-achtig systeem wordt ingezet in het proces waarbij gegevens over de transactie worden opgeslagen in een niet te veranderen records.

Ajay Banga, de CEO van Mastercard, liet zich begin vorige maand nog zeer kritisch uit over de Bitcoin, een van de vele cryptocurrencies die zijn gebaseerd op blockchain-technologie. Hij zei daarbij niet per definitie tegen cryptocurrencies te zijn, maar wel wanneer deze niet door overheden worden erkend. het patent maakt duidelijk dat Mastercard wel toekomst ziet in blockchain-gebaseerde transctiesystemen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in