Development

Governance
master slave

'Master' volgende maand verleden tijd bij Github

Geautomatiseerd hernoemen laat nog even op zich wachten.

© CC0
21 september 2020

Geautomatiseerd hernoemen laat nog even op zich wachten.

Github vervangt per 1 oktober bij het aanmaken van een nieuwe repository de aanduiding 'Master'  voor de hoofdversie van het project door 'Main'.

De naamsverandering was al in juni aangekondigd als onderdeel van de strategie elke onnodige verwijzing naar slavernij te vermijden. Bij repositories die eerder zijn gemaakt met Master als 'default branch' houden deze benaming. Het hernoemen van bestaande repositories stuit voorlopig op te veel bezwaren omdat alle instellingen van pull requests moeten worden aangepast. Ook heeft het gevolgen voor het beveiligingsbeleid. 

Geautomatiseerde omzetting

Dat betekent overigens niet dat Github het daarbij laat. De organisatie werkt aan een automatisering van deze naamomzetting, die naar verwachting tegen het einde van het jaar klaar is.

Github is niet de enige IT-organisatie die met deze omschakeling bezig is, geïnspireerd door de Black Live Matters-beweging. Ook IBM, Twitter, Red Hat MySQL, de ontwikkelaars achter de Linux-kernel en OpenBSD hebben gezegd dat zij benamingen in hun software gaan nalopen op inclusiviteit.

Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.