smartwatches

Markt voor smartwatches stort in

Aantal verkochte exemplaren zakte in met 52 procent

26 oktober 2016

Aantal verkochte exemplaren zakte in met 52 procent

IDC heeft onderzoek gedaan naar de markt voor slimme horloges en kwam tot de conclusie dat er de afgelopen 3 maanden 51,6 procent minder zijn verkocht dan een jaar eerder. Apple moest met een daling van 72 procent de grootste veer laten.

Er is gekeken naar de verkopen in het kwartaal van juli tot september. Apple stond daar nog steeds bovenaan, maar het aantal kwam niet echt veel hoger dan 1 miljoen stuks, aldus IDC. Een jaar eerder verlieten 3,9 miljoen smartwatches de magazijnen van Apple nog.

Er was wel een kleine winst in aantallen voor het merk Garmin, hoewel dat bedrijf in de optiek van IDC nog steeds een achterhoedegevecht aan het voeren is gezien het kleine marktaandeel. De markt lijkt nog niet echt rijp voor het slimme horloge. "Er zijn best mensen die zo'n gadget willen hebben, maar het zijn er niet heel veel", aldus een onderzoeker.

Apple had ingeschat dat een smartwatch ook iets zou zijn voor de upperclass, maar dat blijkt niet zo te zijn. Het bedrijf is dan ook gestopt met de verkoop van de gouden Apple Watch, die rond de 10.000 dollar moest kosten. In plaats daarvan worden de devices nu voor een lage prijs aangeboden op de fitness-markt.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.