Loopbaan

Carriere
Anti-discriminatiebureau RADAR

'Mannendiscriminatie' TU Eindhoven onder de loep

Het aannamebeleid van de TU Eindhoven, waarbij vrouwen voorrang krijgen, stuit op anti-discriminatie.

© RADAR
24 september 2019

Het aannamebeleid van de TU Eindhoven, waarbij vrouwen voorrang krijgen, stuit op anti-discriminatie.

Een voornemen van de TU Eindhoven om wetenschappelijke functies in eerste instantie alleen open te stellen voor vrouwen is mogelijk discriminatie. Anti-discriminatiebureau RADAR heeft daarom aan het College voor de Rechten van de Mens gevraagd ernaar te kijken, bevestigt een woordvoerder.

Afgelopen juni kondigde TU Eindhoven aan om vanaf juli gedurende anderhalf jaar enkel vrouwen op dit soort vacatures uit te nodigen. Bij antidiscriminatie-organisaties zijn inmiddels 49 klachten binnengekomen van mensen die vinden dat dit in strijd is met het gelijkheidsbeginsel. Bij RADAR zelf zijn ruim 25 klachten, meldde de organisatie eerder al.

Loffelijk streven, maar ...

De woordvoerder van RADAR noemt het een "loffelijk streven" dat de universiteit iets wil doen aan de achterstelling van vrouwen, maar vraagt zich wel af of hier sprake is van gelijke behandeling. Het anti-discriminatiebureau uit de kritische vraag of de TU/e met dit wervings- en selectiebeleid wel binnen de wetgeving voor gelijke behandeling blijft. "Een verwijzing dat de TU Delft eerder ook zoiets heeft gedaan, is wat ons betreft niet voldoende, omdat per zaak afgewogen dient te worden of een dergelijk middel het doel heiligt", zo luidde de eerdere verklaring.

"Wij hebben TU Eindhoven gevraagd hun eigen handelen te laten testen, maar dat hebben ze niet gedaan. Dan roep je dit over jezelf af", aldus de woordvoerder nu tegenover persbureau ANP. De zaak bij het College voor de Rechten van de Mens dient op 4 november. Naar verwachting duurt het daarna weken voordat er uitspraak wordt gedaan.

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.