Overslaan en naar de inhoud gaan

Makers Brave-browsers starten privacyvriendelijke zoekmachine

De makers van de privacyvriendelijke browser Brave werken aan een eigen zoekmachine. Het bedrijf heeft de open zoekmachine Tailcat overgenomen, wat de basis moet vormen voor het nieuwe Brave Search.
Privacy
© CC BY 2.0 - Flickr.com
CC BY 2.0 - Flickr.com

Brave Search moet een privacyvriendelijk alternatief worden voor Google Search, zo schrijft het bedrijf op zijn website. "Vrijwel alle zoekmachines zijn tegenwoordig gebouwd op, of vertrouwen op resultaten van Big Tech-bedrijven. De Tailcat-zoekmachine is daarentegen gebouwd op een volledig onafhankelijke index, die in staat is om de kwaliteit te leveren die mensen zoeken, maar zonder hun privacy in gevaar te brengen." Zo verzamelt Tailcat volgens Brave geen IP-adressen en gebruikt het geen persoonlijke identificeerbare informatie om de zoekresultaten te verbeteren.

Deze Tailcat-zoekmachine wordt de basis van het nieuwe Brave Search. Brave belooft dat de zoekmachine gebruikers niet volgt, transparant is en onafhankelijk blijft. Daarnaast moet de zoekmachine keuzevrijheid bieden: Brave Search wordt beschikbaar als gratis variant met advertenties en als betaalde optie zonder advertenties. De advertenties worden getoond via Brave Ads, dat ook privacyvriendelijk is. 

Wachtlijst

Wanneer de zoekmachine beschikbaar wordt voor gebruik, is nog onbekend. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een wachtlijst, maar daar staat niet wanneer de eerste early access-periode gestart wordt of wanneer de zoekmachine voor iedereen beschikbaar wordt. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in