Overslaan en naar de inhoud gaan

macOS Monterey breekt usb-functionaliteiten

macOS Monterey, Apple's nieuwste macOS-versie, blijkt een bug te hebben waardoor niet alle usb-functionaliteiten naar behoren werken. Daar klagen gebruikers over op online fora. Apple moet nog reageren en een bugfix uitbrengen.
USB Type C kabel
© Pixabay CC0 Public Domain
Pixabay CC0 Public Domain

Er zijn veel klachten van gebruikers, schrijft Macrumors op basis van een rondgang op de fora van Reddit, Apple's Developers Forums en Apple's Support Communities. De klachten komen van macOS-gebruikers die deze week direct hun computer geüpgraded hebben naar Monterey, oftewel macOS 12. De softwareversie is op 25 oktober uitgebracht. 

Usb-poorten doen het niet 

De meeste klachten gaan over de usb-poorten, die na de Monterey-update niet meer goed werken. Zo zeggen gebruikers dat hun usb-hub (aangesloten op de usb-c-poort van de Mac) wel meer herkend wordt, maar dat de usb-a-poorten van de hub niets doen. Randapparatuur is daarom niet te gebruiken. Andere gebruikers stellen dat de usb-poort wel stroom doorgeeft (en zo een aangesloten apparaat oplaadt) maar geen data doorgeeft. 

Er zijn ook gebruikers van dure monitoren die via een usb-c-hub op een Mac(Book) werken en op Monterey geen beeld zien. Zij hebben er maar een hdmi-kabel bij gepakt, want de hdmi-poort van de computer werkt wel naar behoren. Op de fora zijn meer klachten te vinden van gebruikers van gerenommeerde usb-c-hubs die nu niets doen. Daar zitten ook door Apple gecertificeerde hubs bij - wat de bug extra opvallend maakt.

Intel en Apple M getroffen 

Afgaande op de eerste klachten, lijkt het erop dat de usb-bug al in een vroege testversie van Monterey zat en niet door Apple is opgelost. Aan het type apparaat lijkt het niet te liggen, want zowel gebruikers van een Mac met Intel-processor als Mac(Book) met Apple M1-processor zijn de dupe. Alle gebruikers zeggen dat de problemen niet voorkwamen in de vorige macOS-versie. 

Apple heeft nog niet gereageerd op de usb-bug. Het is daarom niet bekend of de fabrikant werkt aan een bugfix en zo ja, wanneer die uitkomt.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in