Overslaan en naar de inhoud gaan

Maandag start nieuwe CIO Rijk Lourens Visser

Maandag start de nieuwe CIO Rijk Lourens Visser bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Visser start tien maanden na het vertrek van de voormalig CIO Hans Wanders.
Lourens Visser

De nieuwe CIO is verantwoordelijk voor de juiste inzet van IT bij de overheid. Het hoofd BIT rapporteert aan hem. Een nieuw hoofd BIT wordt momenteel gezocht.

Visser werkte hiervoor als CIO voor de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Daarnaast is hij nog eigenaar van zijn eigen bedrijf Lourens Visser ICT Management. Visser werkte ook als manager operations van Wigo4it, een IT-ondersteuningsoranisatie voor de steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Daarvoor werkte Visser drie jaar als CIO van het Havenbedrijf Rotterdam.

Marine 

Hij studeerde in 1986 af van het Koninklijk Instituut voor de Marine als Sub-Luitenant en werkte daarna 12 jaar lang op verschillende schepen bij de Nederlandse marine als Officier. Tijdens zijn tijd als Officier behaalde hij zijn Msc in Electrical Engineering. Na zijn tijd bij de Marine werkte Lourens Visser 8 jaar lang bij IBM op verschillende IT posities. Na zijn tijd bij IBM was hij Unit Manager bij Accenture.

Visser krijgt een zware dobber als Rijks-CIO. De Rijksoverheid blijft maar worstelen met zijn ICT. De Algemene Rekenkamer constateerde dat onlangs nog in een kritisch rapport. Eén van de oorzaken is het gebrek van expertise bij ministeries. Een groot deel van het IT-budget gaat naar de instandhouding van de huidige ICT. Dat zou gaan om een bedrag van 2,6 miljard euro en is buiten beeld.

Wanders stopte in november 2018 als CIO Rijk. Volgens bronnen zou een verschil in inzicht over de toekomst de reden zijn van het vertrek van Wanders bij het Ministerie van BZK. Wanders was de opvolger van Maarten Hillenaar, die nu een directiefunctie binnen IT-bedrijf Centric vervuld.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in