Loopbaan

Carriere
Maarten Hillenaar

‘Ik houd mijn houdbaarheidsdatum in de gaten’

De carrière van.... voormalig Rijks-CIO Maarten Hillenaar.

Maarten Hillenaar © De Beeldredaktie,  Joost Hoving
13 april 2018

Als er iemand weet hoe overheden kunnen worstelen met IT-projecten, dan is het Maarten Hillenaar wel. De voormalig Rijks-CIO, die voorheen jarenlang directiefuncties vervulde bij PinkRoccade, stapte begin dit jaar over naar concurrent Centric om de Public Sector Solutions-divisie te leiden. “Ik ben terug waar ik begon.”

Veranderen is de rode draad in de carrière van Maarten Hillenaar. Ooit begon hij als jurist bij de VNG, maar al snel kreeg hij door dat ICT een aanjager van verandering is. “Ik dacht: ‘Wow, hier gebeurt iets, daar wil ik graag bij zijn!’.” Na diverse cursussen en trainingen gevolgd te hebben, vervulde hij verschillende IT-rollen bij de VNG, waarna hij de overstap naar de ICT-sector maakte. “Ik ontdekte dat ik het na een leerzame periode daar tijd vond om dingen te doen in plaats van erover te praten en adviseren. Ik heb toen de overstap gemaakt naar PinkRoccade.”

Hij begon bij dochtermaatschappij Civility, waarna hij ‘doorstuiterde’ naar de holding. Uiteindelijk werd hij algemeen directeur van PinkRoccade Public. “Toen de internetbubbel knapte, moest ik een grote reorganisatie leiden. Ik was vooral bezig met aandeelhouders, overnames en ontslagrondes en dat ging me tegenstaan. Ik kwam steeds verder af te staan van de inhoudelijke overheidsdossiers.” Kort daarna raakte hij door een infectie na een kruisbandoperatie een tijd uit de roulatie. “Ik moest weken in quarantaine en had maanden nodig om te revalideren, dus ik had veel tijd om na te denken.”
 

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!