Innovatie & Strategie

Juridische zaken
Vodafone/Ziggo

KPN verliest Vodafone/Ziggo-zaak

KPN vangt bot in zaak tegen fusie concurrenten.

VodafoneZiggo winkel © VodafoneZiggo
23 mei 2019

KPN vangt bot in zaak tegen fusie concurrenten.

De eerdere fusie tussen tussen Vodafone en Liberty Global Dutch, het moederbedrijf van Ziggo, is niet in strijd net de regels voor de interne markt. Dat heeft het Europees Hof bepaald. De rechter ging niet mee in de klachten die telecomconcern KPN tegen het eerdere besluit van de Europese Commissie indiende.

Vodafone en Liberty Global hebben eind 2016 hun Nederlandse activiteiten gebundeld. Daaruit is fusiebedrijf VodafoneZiggo ontstaan, dat na KPN een tweede grote speler is die in Nederland vaste én mobiele diensten aanbiedt met een eigen telecomnetwerk.

Sportwedstrijden

Volgens KPN had de Europese Commissie de gevolgen van die grote fusie niet op de juiste manier ingeschat. Ook was de onderbouwing van de beslissing over het samengaan niet goed. Zo zouden onder meer bepaalde sportwedstrijden niet meer op dezelfde manier beschikbaar zijn voor klanten van KPN na de fusie, argumenteerde de grote telecomaanbieder in zaak tegen de fusie.

KPN is nu veroordeeld tot het betalen van de proceskosten. Een woordvoerder van het telecombedrijf was niet direct telefonisch bereikbaar voor een toelichting aan persbureau ANP.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.