Overslaan en naar de inhoud gaan

Kees Verhoeven wordt adviseur bij digitale brancheorganisaties

Oud-Tweedekamerlid Kees Verhoeven wordt per 1 augustus adviseur Digitale Transformatie bij de Dutch Data Center Association en de Fiber Carrier Association (FCA). Verhoeven gaat in die rol de brancheorganisatie helpen om beter te positioneren en de boodschap aan te scherpen. Verhoeven heeft na 10 jaar Kamerlidmaatschap een groot netwerk in Den Haag en kent de taal van overheid en politiek.
© De Beeldredaktie
De Beeldredaktie

Verhoeven vergelijk digitalisering met duurzaamheid, net zo’n mega-onderwerp dat gaat over de toekomst. “Er komt langzaamaan meer aandacht voor, maar nog lang niet voldoende. Dat geldt voor de technologieën zelf, maar ook voor onderliggende digitale infrastructuren die er fundamenteel voor zijn. Ik kijk er dan ook zeer naar uit om nu ook buiten de politiek, maar midden in de maatschappij, mij bezig te houden met deze belangrijke thema’s voor Nederland vanuit een adviserende rol.”

Directeur Stijn Grove van de DDA is verheugd met de komst van Verhoeven. “Nu Verhoeven structureel zijn kennis en kunde gaat inzetten voor de DDA, kunnen we nog grotere stappen zetten om de digitalisering in Nederland verder in goede banen te leiden. Daar kijken we ten zeerste naar uit. ”

Adviezen

Volgens Grove kan Verhoeven helpen bij het beter uitleggen wat het belang van digitalisering is in de gehele digitale transformatie. “Dat komt er vaak nog niet goed uit”, zegt hij. “De adviezen hoe dit het beste naar voren te brengen gaan ons heel heel erg helpen. Voor de enorme groei in digitalisering is een steeds grotere digitale infrastructuur van datacenters, cloud en netwerken nodig. Hoe leggen we de technische aspecten het beste uit in een taal die de politiek en de overheid kan begrijpen? Hoe verhogen we de kennis over digitale sector?”

Verhoeven is door AG Connect 2 keer verkozen tot IT-politicus van het jaar. De eerste keer kreeg hij die prijs in 2016, hij was toen een van de weinige politici die zich bezighielden met het thema digitalisering. Hij kondigde bij AG Connect zijn vertrek aan toen hij in 2020 opnieuw de prijs voor IT-politicus van het jaar won. Toen wist hij nog niet wat hij ging doen, maar zei toen wel op het snijvlak van overheid en maatschappij actief te blijven. “Ik wil ook wel een rol blijven spelen in de discussie die we in Nederland voeren."

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in