Loopbaan

Carriere
oudere

IT’ers ook mee in ‘doorstartbanen’-voorstel

De VVD wil oudere werklozen aan (om)scholing en werk helpen; met ‘doorstartbanen’.

© CC0 Pixabay,  Stevepb
29 november 2018

De VVD wil oudere werklozen aan (om)scholing en werk helpen; met ‘doorstartbanen’.

Het voorstel van de VVD om langdurig werkloze 45-plussers weer aan werk te helpen, omvat ook IT’ers. Dit bevestigt VVD-Kamerlid Martin Wörsdörfer in antwoord op vragen van AG Connect.

“Ons voorstel voor ‘doorstartbanen’ richt zich nadrukkelijk op alle sectoren en dus ook op de oudere niet-werkende IT’ers”, laat Wörsdörfer weten. “We kennen de personeelstekorten in de sector en door het bieden van een driejarig contract, aangevuld met scholing, helpen we ook de oudere IT’er aan het werk.”

Scholing, werk en tegenprestatie

Het gister gedane voorstel van de regeringspartij bestaat uit het bieden van een driejarig contract mét bijbehorende scholing. De ‘tegenprestatie’ voor deze opleidings- en werkhulp is dat de oudere werklozen dan wel genoegen moeten nemen met een lager salaris.

Het huidige plan van de VVD gaat hier voor het eerste jaar uit van 80 procent ten opzichte van het marktsalaris voor de betreffende functie. Na dat eerste jaar moet het loon dan geleidelijk stijgen naar een volwaardig salaris. De gedachte is dat dit driejarige dienstverband kan overgaan in een vaste aanstelling.

Kennis en ervaring

Dit voorstel voor ‘doorstartbanen’ voor oudere werklozen is gister ingediend door Kamerlid Dennis Wiersma. De indiening vond plaats bij de behandeling van de begroting van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Wiersma prijst de kennis en ervaring van ouderen, en stelt dat die hard nodig zijn voor de groeiende arbeidsmarkt.

De VVD’er vindt het zonde dat mensen van boven de 45 jaar veel moeite hebben om aan nieuw werk te komen als ze hun baan kwijtraken. Hij pleit dan ook voor meer creativiteit om deze werknemersgroep te helpen.

Arbeidsvraag en vast versus flex

Het nu liggende voorstel om het kabinet afspraken te laten maken met sociale partners voor tijdelijke, maar wel meerjarige contracten moet de vastgelopen discussie over vast en flexibel werk doorbreken. Wiersma noemt het een gulden middenweg voor werknemers en werkgevers.

Zijn voorstel nu kan alvast rekenen op steun van ouderenbond ANBO die constateert dat veel ouderen slechts telkens korte contracten krijgen en dan weer op zoek moeten naar ander werk. Dit probleem voor oudere werknemers geldt ook in de IT-sector. Meer dan de helft van het aantal IT-professionals met een WW-uitkering is ouder dan 50 jaar.

Veel werkloze oudere IT’ers

In totaal zijn er meer dan 6000 IT’ers in de WW, en ondanks de grote krapte op de IT-arbeidsmarkt daalt dit maar mondjesmaat: met 1,6 procent. Dit blijkt uit cijfers van UWV WERKbedrijf over de maand oktober, waaruit een voortzetting van de trend blijkt van voorgaande maanden. Van de huidige 6044 werkloze IT’ers zijn er 3.293 boven de 50 jaar, 2.491 tussen de 27 en 50 jaar, en slechts 260 onder de 27.

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.