Overslaan en naar de inhoud gaan

IT'er schrijft liever geen motivatiebrief

IT’ers kijken meer dan gemiddeld op tegen het schrijven van een sollicitatiebrief of motivatiebrief. Liever versturen ze een CV of solliciteren via LinkedIn. Dat blijkt uit cijfers van Sollicitatiedokter dat onderzoek deed naar de sollicitatiewensen van 2000 mensen.
handshake
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

IT’ers solliciteren het liefst met een CV: 64 procent van de werkzoekende IT'ers geeft aan het liefst op die manier een sollicitatie in te sturen. LinkedIn kiest een op de drie IT’ers als de meest prettige manier van solliciteren. Het insturen van een vooraf opgenomen video wordt niet gewaardeerd, slechts 1 procent zegt dit een fijne manier van solliciteren te vinden.

Solliciteren via WhatsApp

“We zien dat IT'ers regelmatig een hoge drempel ervaren om ergens te gaan solliciteren”, zegt Willem Eekels van Sollicitatiedokter.nl. “Ze kijken meer dan gemiddeld op tegen schrijven van een sollicitatiebrief of een motivatiebrief en doen het daarom maar niet. Op die manier lopen werkgevers een grote groep talent mis. Door kandidaten te laten solliciteren via digitale platformen zoals Linkedin, kunnen werkgevers talent putten uit een voorheen onbereikbare bron.”

Ook jongeren schrijven liever geen sollicitatiebrieven, maar die wijken uit naar solliciteren via WhatsApp. Een op de tien jongeren in het onderzoek zegt het liefst via de chatdienst te solliciteren. Dat kan ook steeds vaker. Bij detacheerder YoungCapital kan al sinds 2015 worden gesolliciteerd door via WhatsApp een video te sturen. Bij uitzendbureau OTSO gaat een werkzoekende swipend op zoek naar een match tussen zichzelf en een werkgever.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in