Loopbaan

Carriere
IT’ers solliciteren het liefst via LinkedIn

IT'er schrijft liever geen motivatiebrief

Nog meer dan andere werknemers hebben IT’ers een hekel aan het schrijven van brieven. Ze sturen liever alleen CV in.

© CC0 - Pixabay TeroVesalainen
28 juli 2020

Nog meer dan andere werknemers hebben IT’ers een hekel aan het schrijven van brieven. Ze sturen liever alleen CV in.

IT’ers kijken meer dan gemiddeld op tegen het schrijven van een sollicitatiebrief of motivatiebrief. Liever versturen ze een CV of solliciteren via LinkedIn. Dat blijkt uit cijfers van Sollicitatiedokter dat onderzoek deed naar de sollicitatiewensen van 2000 mensen.

IT’ers solliciteren het liefst met een CV: 64 procent van de werkzoekende IT'ers geeft aan het liefst op die manier een sollicitatie in te sturen. LinkedIn kiest een op de drie IT’ers als de meest prettige manier van solliciteren. Het insturen van een vooraf opgenomen video wordt niet gewaardeerd, slechts 1 procent zegt dit een fijne manier van solliciteren te vinden.

Solliciteren via WhatsApp

“We zien dat IT'ers regelmatig een hoge drempel ervaren om ergens te gaan solliciteren”, zegt Willem Eekels van Sollicitatiedokter.nl. “Ze kijken meer dan gemiddeld op tegen schrijven van een sollicitatiebrief of een motivatiebrief en doen het daarom maar niet. Op die manier lopen werkgevers een grote groep talent mis. Door kandidaten te laten solliciteren via digitale platformen zoals Linkedin, kunnen werkgevers talent putten uit een voorheen onbereikbare bron.”

Ook jongeren schrijven liever geen sollicitatiebrieven, maar die wijken uit naar solliciteren via WhatsApp. Een op de tien jongeren in het onderzoek zegt het liefst via de chatdienst te solliciteren. Dat kan ook steeds vaker. Bij detacheerder YoungCapital kan al sinds 2015 worden gesolliciteerd door via WhatsApp een video te sturen. Bij uitzendbureau OTSO gaat een werkzoekende swipend op zoek naar een match tussen zichzelf en een werkgever.

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
1
Reacties
RobT 29 juli 2020 10:53

Solliciteren via Whatsapp en andere digitale platformen lijkt me een goede zaak. Maar hoe zit het met de schriftelijke (en ook mondelinge) uitdrukkingsvaardigheid na de sollicitatie? Is er bijvoorbeeld een verband tussen de weerstand tegen het schrijven van een sollicitatiebrief en IT projecten, die niet volgens plan verlopen als gevolg van gebrekkige communicatie? Misschien goed om aan communicatie meer aandacht te besteden in de diverse ICT opleidingen? En als werkgever zou ik mijn IT-personeel de mogelijkheid geven hun communicatieve vaardigheden te verbeteren.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.